Stichting Vrienden

Mededelingen van de Stichting Vrienden van het Coornhert en onze Nieuwsbrief

Geschiedenis

De Stichting Vrienden van het Coornhert Gymnasium is in 1994 in Gouda opgericht door een aantal ouders en betrokkenen die het gymnasiaal onderwijs een warm hart toedragen met als doel het Coornhert Gymnasium financieel te steunen en te behouden als categoraal gymnasium met een hoge kwaliteit van onderwijs.

Speerpunten

De Stichting werkt aan het versterken van de kwaliteit van het onderwijs door fondsen en middelen te werven en deze aan de school ter beschikking te stellen voor speciale doelen, die de kwaliteit van het onderwijs op het Coornhert Gymnasium verhogen.

Voorbeelden zijn: Aanleg van de entresol in de aula, aanschaf van instrumenten voor het schoolorkest, het inrichten van de overlegruimte voor leerlingen in het B-gebouw.

Donateurs

Donateurs worden geworven onder de ouders en familieleden van leerlingen en oud-leerlingen van het Coornhert Gymnasium en andere personen die daartoe of een eenmalige donatie doen, of een lijfrentecontract aangaan die de donatie voor meerdere jaren regelt en deze fiscaal aftrekbaar maakt (vast donateurschap).

Bedrijfsdonateurs

Bedrijven kunnen lid worden van de businessclub door een jaarlijkse bijdrage te betalen, of door een project te adopteren.

Bestuur van de Stichting Vrienden van het Coornhert Gymnasium

Het Bestuur van de Stichting Vrienden van het Coornhert Gymnasium bestaat uit vertegenwoordigers van de donateurs, businessclubleden en vertegenwoordigers van de school. De Stichting Vrienden van het Coornhert Gymnasium bemoeit zich niet met de inrichting van het onderwijs. Aanvragen voor subsidies of projectondersteuning worden door/via de rector namens het schoolbestuur aan het Bestuur van de Stichting Vrienden van het Coornhert Gymnasium gedaan, die de subsidie/ondersteuning al dan niet toekent. Een zeer stringente voorwaarde is dat de Stichting Vrienden van het Coornhert Gymnasium geen ondersteuning geeft voor zaken die uit reguliere overheidsbudgetten gerealiseerd dienen te worden. Een verdere voorwaarde is dat de activiteit aan een onderwijsdoel gerelateerd is en de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt of bijdraagt aan het in stand houden van het karakter van de school.

Contactgegevens:

Coornhert Gymnasium Jan van Renesseplein 1 2805 GT Gouda

Contactpersoon: drs. M. de Groot T : 0182 59 95 17 E :m.de.groot@coornhert-gymnasium.nl

De volgende bedrijven steunen ons:

Notariskantoor Dirk Jan Blok te Gouda, On2It te Gorinchem, Conecto Networks B.V. te Moordrecht, Korte Projectstoffering B.V. te Roosendaal, G.H.S. te Nieuwkoop, LTI B.V. te  Lopik,  Drukkerij Van de Water te Schiedam. Pouw b.v. te IJsselstein, Barnas Holding b.v. te Reeuwijk, MO distributie te Alphen a/d Rijn, Buis consult te Reeuwijk, Tire Bouchon te Gouda, NINtec Legal Services BV / Legal Alliance te Waarder, D&D rijschool te Gouda, ProFourest b.v. te Bunnik, Partycentrum Le Patapouf te Gouda, Tekstpaleis te Polsbroek, Donk Industries.