Verbreding

Programma verbredingslessen

Sinds 2001 biedt onze school een extra uitdaging aan basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 die meer aan kunnen.

Het programma voor schooljaar 2017-2018 verschijnt in september. Onder Coornhert Academie kun je meer lezen over verbreding op onze school.

Inschrijven kan vanaf september 2017. De verbredingslessen starten in januari 2018.

Hieronder staat het programma van 2016-2017 ter informatie.

1.    Wiskunde op andere wijze. Heb je interesse in wiskunde, dan is dit iets voor jou. In de cursus 2016-2017 is het onderwerp “Magische vierkanten”. De naam zegt het al  – MAGISCH -.

Er zullen maximaal vier groepen zijn. De lessen worden gegeven op de dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.30 en de donderdagmiddag van 14.30 tot 15.30 en 15.30 tot 16.30. De docenten zijn de heer Martijn Koper, de heer Hugo van Gendt en mevrouw Adia Lumadjeng. Per groep kunnen 20 leerlingen geplaatst worden.

2.     Chinese cultuur. Altijd al iets willen weten over karakters of muziek in China? Je leert ook nog eens het een en ander over de godsdienst, kalender en nog talrijke andere facetten van het huidige China.

Er zullen maximaal twee groepen zijn. De lessen worden gegeven op donderdagmiddag van 14.30 tot 15.30 en van 15.30 tot 16.30. De docent is mevrouw Henriette Schoemaker. Per groep kunnen 20 leerlingen worden geplaatst.

3.     Russische cultuur. Wil je je eigen naam in het Russisch kunnen schrijven of weten hoe er thee gezet wordt in Rusland? Je leert ook nog eens het een en ander over de muziek, het eten en nog talrijke andere facetten van het huidige Rusland.

Er zullen maximaal twee groepen zijn. De docent is mevrouw Astrid Velten. In de groep kunnen maximaal 20 leerlingen geplaatst worden. Er zal een groep op de dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.30 en bij grote belangstelling ook een groep op de donderdagmiddag van 15.30 tot 16.30.

4.   Keigoed! Ben je een jager of gewoon een verzamelaar van stenen en mineralen? Dan is deze verbreding wat voor jou! In zes lessen maak je kennis met de bijzondere wereld van gesteente. Er zal éen groep zijn op de dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.30. De docent is mevrouw Hester de Prieëlle. Nodig: laptop, tablet of mobieltje met internet (en natuurlijk een bijzondere steen als je die toevallig al in je bezit hebt). Je kunt gebruik maken van het wifi op onze school.