Proefschool in november

Gepubliceerd op 9 oktober 2017

Proefschool

Ook dit schooljaar organiseert het Coornhert gymnasium in november de Proefschool voor leerlingen uit groep acht met een (eventueel nog voorlopig) vwo-advies. De data in 2018 zijn: dinsdag 13  (ochtend en middag), woensdag 14 (ochtend), donderdag 15 november (ochtend en middag) en maandag 19 (middag).

Wat is de Proefschool?

Bij de Proefschool ben je of de ochtend of de middag op het Coornhert Gymnasium. Je gaat dan praktisch aan de slag met het vak Technisch Ontwerpen in de Makerklas. Bovendien maak je kennis met de klassieke talen Latijn en Grieks en  onze aanpak van Cambridge Engels. Er zijn leerlingen om vragen aan te stellen, samen mee te werken en natuurlijk staan onze docenten klaar om jou te stimuleren iets nieuws te leren, samen met jou oplossingen te bedenken, die uitdagende stap verder te zetten. 

 

Waarom naar de Proefschool?

-  Je hebt een vwo-advies en wil wel eens weten wat het Coornhert voor een soort school is.

-  Je hebt gelezen dat je op het gymnasium behalve met talen ook met techniek aan de slag gaat: daarnaar ben jij nieuwsgierig.

-  Je hebt verbredingslessen in groep 7 gedaan en wil nog meer weten van het Coornhert gymnasium.

Ben jij zo'n geïnteresseerde groepachter? Op dinsdag 13, woensdag 14, donderdag 15 en maandag 19 november ben je 's ochtends of  's middags van harte welkom bij de Proefschool. 

Het Proefschoolprogramma is 's ochtends van 8.45 tot 12.00 uur en 's middags van 12.45  tot 16.00 uur.

Aanmelding voor de Proefschool gebeurt via jouw leerkracht groep 8: de leerkracht weet of jij een vwo-advies krijgt en of dit een geschikte kennismaking zou kunnen zijn.  De leerkracht meldt jou aan via dit formulier

 

Andere data

Ook na half november is er gelegenheid om terug te komen naar het Coornhert voor open dag, verbreding of proeflessen.

Op dinsdag 20 november is de jaarlijkse informatieavond; maar deze is alleen voor ouders van groep acht. Wij organiseren dan niet iets voor leerlingen. 

Zaterdag 12 januari is de open dag voor ouders en leerlingen van 9.30 tot 13.00 uur

Dinsdag 22 januari start de verbreding groep 7 en 8; inschrijving start in september

woensdag 30 januari zijn er proeflessen (drie verschillende vakken , tussen 12.40 en 15.15 uur) voor wie het zeker wil weten;

Coornhert is mijn school!