Proefschool in november

Gepubliceerd op 9 oktober 2017

Proefschool

Ook dit schooljaar organiseert het Coornhert gymnasium in november de Proefschool voor leerlingen uit groep acht met een (eventueel nog voorlopig) vwo-advies.

Er zijn zes middagen waarop je van harte welkom bent als je in groep acht zit. De data in 2019 zijn: maandag 11 november t/m maandag 18 november.

Wat is de Proefschool?

Bij de Proefschool ben je 's middag op het Coornhert Gymnasium. Je gaat dan praktisch aan de slag met het vak Technisch Ontwerpen in de Makerklas. Bovendien maak je kennis met één van de klassieke talen namelijk Grieks, én een ander vak dat je zelf kiest. Je kunt kiezen uit Engels, Frans, geschiedenis en aardrijkskunde. Je keuze geef je aan op het aanmeldformulier. Als de groep vol is. plaatsen wij je bij een ander vak op dezelfde middag. Na de keuzeles is het tijd om terug te kijken op je keuze, vragen te stellen aan Coornhert-leerlingen of brugklasmentoren. 

Er zijn die middag leerlingen om mee te praten en samen te werken en natuurlijk staan onze docenten klaar om jou te stimuleren iets nieuws te leren, samen met jou oplossingen te bedenken, die uitdagende stap verder te zetten. 

Aanmelding voor de Proefschool

Aanmelding voor de Proefschool gebeurt via jouw leerkracht groep 8: de leerkracht weet of jij een vwo-advies krijgt en of dit een geschikte kennismaking zou kunnen zijn. De leerkracht meldt jou vanaf 1 oktober aan via dit formulier

Waarom naar de Proefschool?

-  Je hebt een vwo-advies en wilt wel eens weten wat het Coornhert voor een soort school is.

-  Je hebt gelezen dat je op het gymnasium behalve met talen ook met techniek aan de slag gaat: dat maakt jou nieuwsgierig.

-  Je hebt verbredingslessen in groep 7 gedaan en wil nog meer weten van het Coornhert gymnasium.

Ben jij zo'n geïnteresseerde groepachter? Schrijf je dan in voor de Proefschool. 

Het Proefschoolprogramma begint om 12.45 uur. Om 16.00 uur eindigt de proefschoolmiddag. 

 

 

Andere data

Ook na half november is er gelegenheid om terug te komen naar het Coornhert voor open dag, verbreding of proeflessen.

Op maandag 18 november is de jaarlijkse informatieavond; maar deze is alleen voor ouders van groep acht. Wij organiseren dan niet iets voor leerlingen: daar is de proefschool voor bedoeld! 

Zaterdag 11 januari is de open dag voor ouders en leerlingen van 9.30 tot 13.00 uur

Dinsdag 21 januari start de verbreding groep 7 en 8; 

woensdag 5 februari zijn er proeflessen (verschillende vakken, tussen 12.45 en 15.30 uur) voor wie het zeker wil weten;

Coornhert is mijn school!