Open dag januari

Open dag 13 januari 2018

Op zaterdag 13 januari 2018 ben je van harte welkom op het Coornhert Gymnasium.

Die dag staan de schooldeuren open voor ouders en leerlingen van groep acht. Tussen 9.30 en 13.00 uur ontvangen wij u graag.

Brugklassers van nu geven bij ontvangst in het atrium de eerste informatie. Thee, koffie of iets fris  staan, mét een stroopwafel, klaar.

Er zijn twee centrale startmomenten in de aula: 9.30 en 10.30 uur. Schoolorkest en schoolband maken muziek en er is een korte introductie. Daarna kun je samen met je ouders de school op eigen gelegenheid verkennen. Natuurlijk zijn er ook leerlingen die jullie graag op weg helpen.

Wat is er tijdens de open dag te doen en te zien?  Bekijk het programma hier.

Een kleine greep uit het programma:

• korte kennismakingslessen volgen, o.a. Latijn, Grieks, onderzoeken en ontwerpen, filosofie
  • proeven doen bij biologie, scheikunde, natuurkunde
  • een praatje maken bij Cambridge Engels
  • aan de slag bij technisch ontwerpen
  • een facebookpagina maken uit het jaar ....
  • zien dat aardrijkskunde meer is dan topografie
  • meedoen aan theatersport, debat, schaken
  • luisteren naar Schoolband en Schoolorkest
  • en overal binnenlopen om al je vragen te stellen!

Trek gekregen tijdens de lange ochtend? In het atrium is bij het loket een lekker broodje te koop

Parkeeradvies:

De school staat in een woonwijk. In de directe omgeving van het hoofdgebouw aan het Jan van Renesseplein is beperkt parkeergelegenheid. Aan de overkant staat het B-gebouw, Ruys de Beerenbrouckstraat/Willem de Zwijgersingel, en hier is meer parkeerruimte, o.a. aan het Aalberseplein. Vandaar is het vier minuten lopen naar het Jan van Renesseplein.

Komt u met de fiets, dan kunt u deze stallen op de pleinen van het hoofdgebouw en het B-gebouw.