Masterclass-reeks Groep 7 en 8 vervalt in verband met coronamaatregelen

Nu de lockdown langer duurt,  hebben we helaas moeten besluiten de masterclassreeksen te laten vervallen. Dat is enorm spijtig voor al die leerlingen en medewerkers die zich erop verheugden. Volg de website om te zien of er andere activtiteiten zijn waaraan je als leerling van groep 7 of 8 wel mee kunt doen.

Waarom een masterclass-reeks?

Ben je een leerling uit groep 8 of 7 van de basisschool en op zoek naar meer uitdaging? Dan zijn de masterclass-reeksen op het Coornhert gymnasium wat voor jou! Een reeks duurt vier lessen van 80 minuten en gaat over bijzondere onderwerpen & vaardigheden, en zijn behalve uitdagend ook gezellig. Na afloop van een reeks ontvang je een certificaat. Vanzelfsprekend nemen we bij het aanbieden van deze masterclass-reeksen alle RIVM-veiligheidseisen in acht.

Aanbod masterclass-reeksen:

1. Debatteren voor beginners! Een van de beste debatteams van Nederland heeft als thuisbasis het Coornhert gymnasium. Spelenderwijs leer je debatteren, van en met Coornhert kanjers!
  2. Podium gezocht. Ben je een theaterdier en krijg je geen genoeg van shinen? Dan is deze reeks wat voor jou! Onder leiding van twee enthousiaste professionals ontdek je wat je allemaal (nog meer) kan en maak je kennis met het Coornhert podium als bakermat voor vele generaties bekende en minder bekende theatermakers.
  3. Kunst omdat het kan! Op safari door de school maakt je foto’s, teken je en schilder je je vondst. En neem je na afloop van deze masterclass-reeks een prachtig zelfgemaakt kunstwerk mee naar huis!
  4. Van veenmoeras tot Gouwestad. Ooit een moeras met twee kastelen, ridders en een wel heel bijzondere plek voor een stadhuis. Voor historische speurneuzen onder jullie een spannende ontdekkingstocht door het verleden van de stad Gouda. Over oorlogen, koningen en keizers, epidemieën en nog veel meer!
  5. En français! Je maakt op speelse wijze kennis met de Franse taal en cultuur met behulp van filmpjes, liedjes, spelletjes en rollenspellen en andere opdrachten. Doe je een klein onderzoekje naar iets wat met de taal of het land te maken heeft en kun je dat in het Frans vertellen. Frans voor bijna-bruggers! Au revoir et à bientôt!
  6. Verhalen schrijven voor beginners. Je schrijft je eigen verhaal of gedicht. Een echte schrijfster helpt je creatief op weg. Voor wie het leuk vindt om met woorden de wereld op een andere manier te bekijken! Schrijf jij het nieuwe stadsgedicht?
  7. Magische vierkanten. Heb je interesse in wiskunde dan is dit iets voor jou. In de cursus 2020 - 2021 is het onderwerp “magische vierkanten”. Wiskunde is leuk, en niet alleen voor bollebozen!
  8. Leer programmeren met Microbits! Hoe zorg je ervoor dat je computer je begrijpt? Vind je het leuk om puzzelend te programmeren, moeilijke dingen in stukjes te leren herkennen en op te lossen? In deze bijeenkomsten maak je kennis met programmeren.
  9. Makermiddag Starter-kit: Knikkerbanen, lasercutters, 3-d Printers, dominio en vele andere dingen om te maken en mee te maken. Wil jij hier kennis mee maken? Tijdens de makermiddag Starter-kit bijeenkomsten laten we je kennis maken met alles wat er mogelijk is op het Coornhert!

Aanmelden kan via dit formulier

Belangrijk om te weten

• Een verbredingsmodule bestaat uit vier bijeenkomsten van 80 minuten.
  • Een verbredingsmodule kost €20,- (Voor Micro bits en kunst zijn de kosten €40,-);
  • De lessen zijn op de middag van 14.15 tot 15.35 uur, we vragen u aan te geven welke middag u niet kunt;
  • De eerste les start op dinsdag 26 januari 2021, woensdag 27 januari of donderdag 28 januari;
  • Je ouders kunnen je opgeven via de website. De leerkracht van jouw basisschool heeft ook deze informatie ontvangen, je kunt bij hem of haar vragen of het wat voor jou is; Het is belangrijk dat je zowel een eerste – als tweede voorkeur voor een verbredingsreeks opgeeft. Dit doen we om teleurstellingen te voorkomen als je eerste keuze al vol is.
  • Op 11 januari sluit de aanmelding voor de masterclass-reeks, aan het einde van die week krijg je definitief te horen bij welke reeks je bent ingeschreven.

Heb je nog vragen over de verbredingsmodules dan kunt u dat via administratie@coornhert-gymnasium.nl

Coornhert gymnasium,

Jan van Renesseplein 1 te Gouda (0182-599517)