De Proefschool is afgelopen, we zien u graag op de open dag!

Proefschool

Ook dit schooljaar organiseert het Coornhert gymnasium in november de Proefschool voor leerlingen uit groep acht met een (eventueel nog voorlopig) vwo-advies.

Er zijn zes middagen waarop je van harte welkom bent als je in groep acht zit. De proefschool is op maandag 8 november t/m donderdag 11 november 2021 en op maandag 22 en dinsdag 23 november. 

Wat is de Proefschool?

Bij de Proefschool ben je een middag op het Coornhert Gymnasium. Je gaat dan praktisch aan de slag met het vak Technisch Ontwerpen in de Makerklas. Bovendien maak je kennis met één van de klassieke talen namelijk Grieks, én een ander vak dat je zelf kiest. Je kunt kiezen uit Engels, Frans, geschiedenis en aardrijkskunde. Je keuze geef je later aan: eerst maar aanmelden! 

Er zijn die middag leerlingen om mee te praten en samen te werken en natuurlijk staan onze docenten klaar om jou te stimuleren iets nieuws te leren, samen met jou oplossingen te bedenken, die uitdagende stap verder te zetten. 

Aanmelding voor de Proefschool

Je ouders kunnen jou aanmelden in overleg met je leerkracht van groep 8. Die weet of jij een vwo-advies krijgt en of dit een geschikte kennismaking zou kunnen zijn. 

Waarom naar de Proefschool?

-  Je hebt een vwo-advies en wilt wel eens weten wat het Coornhert voor een soort school is.

-  Je hebt gelezen dat je op het gymnasium behalve met talen ook met techniek aan de slag gaat: dat maakt jou nieuwsgierig.

-  Je hebt verbredingslessen in groep 7 gedaan en wil nog meer weten van het Coornhert gymnasium.

Het Proefschoolprogramma begint om 12.45 uur. Om 16.00 uur eindigt de proefschoolmiddag. 

 

Andere data

Ook na half november is er gelegenheid om terug te komen naar het Coornhert voor open dag, verbreding of proeflessen.

Voor alle gelegenheden waarbij ook ouders betrokken zijn, geldt dat deze binnen de kaders van de coronamaatregelen georganiseerd worden. 

Op maandag 15 november 2021 is de jaarlijkse informatieavond; maar deze is alleen voor ouders van groep acht. Wij organiseren dan niet iets voor leerlingen: daar is de proefschool voor bedoeld! 

Zaterdag 5 februari 2022 is de open dag voor ouders en leerlingen van 9.30 tot 13.00 uur.  Zie ook de opendagapp van het Coornhert.

Dinsdag 25 januari 2022 starten de masterclasses groep 7 en 8; 

Coornhert is mijn school!