Verbredingsmodules voor het basisonderwijs

Verbreding voor basisschoolleerlingen die een uitdaging zochten, dit was leuk! 

Inmiddels is de verbreding op het Coornhert gymnasium voor basisschoolleerlingen dit schooljaar (bijna) afgesloten - en met succes! Het Russische alfabet (en meer) is onder de knie, magische cijfers zijn ontcijferd, foraminiferen (of gewoon keigoeie stenen) ontdekt, debatteren overtuigend aangeleerd en programmeren bleek voldoende prikkelend: in zes weken tijd is er veel geleerd. Ongeveer 250 basisschoolleerlingen vonden (soms al helemaal zelfstandig op de fiets) hun weg naar onze school, al dan niet begeleid door carpoolende ouders. Wennen aan zelfstandig onderweg zijn, bekend raken met een ander gebouw en leerkrachten, dat alleen was voor deze groep een groeimoment. Het certificaat als overtuigende afsluiting van een geslaagde verdieping is uitgereikt, en dan is toch het moment van afscheid nemen aangebroken. Tot ziens, het was leuk!

Onderwerpen schooljaar 2017 - 2018

  1. Magische wiskunde: geheimschrift, en meer!
  2. Russische cultuur: schrijf je naam in het Russisch, leer over de muziek, het eten en andere bijzonderheden van het huidige Rusland.
  3. Keigoed!: in zes lessen maak je kennis met de bijzondere wereld van gesteente. Je mag jouw eigen steen of mineraal meebrengen om met behulp van laptop of telefoon van alles te weten te komen over stenen.
  4. Debat: onder begeleiding van debatleerlingen van onze school leer je jouw mening te formuleren, standpunten te verdedigen en met elkaar in discussie te gaan.
  5. Maak je eigen game: al puzzelend programmeren, moeilijke dingen in stukjes leren te herkennen en op te lossen. Je werkt met je eigen laptop, of een laptop van onze school.

Aanmelden, hoe en wanneer? 

Gebeurt door de basisschool of ouders. We garanderen plaatsing voor de eerste vijf leerlingen van een basisschool die door de school worden aangemeld. Daarna geldt beschikbaarheid en volgorde van aanmelding. Bij grote belangstelling voor een onderwerp gaat een leerling groep 8 voor. We vragen u twee keuzes aan te geven per leerling. Aanmelden kan tot 1 december a.s. Voor de kerstvakantie worden ouders en contactpersonen van de basisschool per e-mail geïnformeerd over de plaatsing. Het nieuwe programma wordt in het voorjaar bekend gemaakt via deze website en een mail aan de basisscholen. 

Start verbredingsmodules 2019

Begin januari, daarover krijg je eind december bericht. 

Contactpersoon

Hester de Prieëlle, academie@coornhert-gymnasium.nl