Verbredingsmodules voor basisschoolleerlingen schooljaar 2018 - 2019

Informatie schooljaar 2018 - 2019

Waarom verbreden?

Ben je een leerling uit groep 7 of 8 van de basisschool en op zoek naar meer uitdaging? Dan zijn de verbredingslessen op het Coornhert gymnasium wat voor jou! De lessen gaan over bijzondere onderwerpen en/ of laten je kennismaken met een andere cultuur. Zijn behalve uitdagend ook gezellig. Na afloop van de lessen ontvang je uiteraard een certificaat. 

Aanbod verbredingsmodules

 1. Debatteren voor beginners! Een van de beste debatteams van Nederland heeft als thuisbasis het Coornhert gymnasium. Spelenderwijs leer je debatteren, van en met Coornhert kanjers! Deze lessen vinden plaats op dinsdagmiddag.
 2. Arabische taal & cultuur. Je duikt in de magische wereld van de Arabische taal, maakt kennis met de vijf zuilen van de Islam, kalligrafeert, ontdekt meer over de verhalen uit 1001 nacht en leert meer over Arabische landen. Deze lessen vinden plaats op dinsdagmiddag.
 3. Russische taal & cultuur. Wil je je eigen naam in het Russisch kunnen schrijven of weten hoe er thee gezet wordt in Rusland? Je leert ook nog eens het een en ander over de muziek, het eten en nog talrijke andere bijzonderheden van het huidige Rusland. Deze lessen vinden plaats op donderdagmiddag. 
 4. Creatief schrijven. Je schrijft je eigen verhaal of gedicht en vangt dat in beelden. Een echte schrijfster helpt je creatief op weg. Voor wie het leuk vindt om met woorden de wereld op een andere manier te bekijken! Schrijf jij een nieuw stadsgedicht? Deze lessen vinden plaats op donderdagmiddag. 
 5. Magische vierkanten. Heb je interesse in wiskunde dan is dit iets voor jou. In de cursus 2018-2019 is het onderwerp “magische vierkanten”. Wiskunde is leuk, en niet alleen voor bollebozen! Deze lessen zijn zowel op dins- als donderdagmiddag. 
 6. Maak je eigen Micro: Bit! Hoe zorg je ervoor dat je computer je begrijpt? Vind je het leuk om puzzelend te programmeren, moeilijke dingen in stukjes te leren herkennen en op te lossen? In deze bijeenkomsten maak je kennis met programmeren. Lessen zijn op dinsdagmiddag
 7. Keigoed! Ben je een jager of gewoon een verzamelaar van stenen en mineralen? Dan is deze verbreding wat voor jou! Je maakt kennis met de bijzondere wereld van gesteente, en ontdekt welke reis jouw steen of mineraal afgelegd heeft. De lessen zijn op donderdagmiddag. 

Belangrijk om te weten

 • Een verbredingsmodule bestaat uit vijf bijeenkomsten van een uur. Behalve ‘Maak je eigen Micro: Bit!' - die duurt per keer twee uur;
 • Een verbredingsmodule kost €20,- , de module ‘Maak je eigen Micro:bit!’ kost €40,- .
 • De lessen vallen op dinsdag- of donderdagmiddag, van 14:30 tot 15:30, of van 15:30 tot 16:30 uur. De eerste lessen starten op dinsdag 22 januari 2019 of donderdag 24 januari;
 • Je geeft je op via de bovenbouwleerkracht van de basisschool. Hij of zij heeft daarover een uitnodiging ontvangen;
 • Per basisschool garanderen we de eerste vijf aanmeldingen. Bij meer aanmeldingen krijgen leerlingen uit groep 8 voorrang bij plaatsing. De groepsgrootte houden we graag beperkt in omvang. Om deze reden is het belangrijk dat een leerling zowel een eerste – als tweede voorkeur voor een verbredingsreeks opgeeft. Vlak voor de Kerstvakantie ontvangen de ouders en leerkrachten van de basisscholen een bevestigingsbrief.
 • Aanmelden is mogelijk van17 september tot 3 december 2018

Heb je nog vragen over de verbredingsmodules, stel die dan via een e-mail aan administratie@coornhert-gymnasium.nl .

Waar zijn de verbredingslessen?

De lessen vinden plaats in het hoofdgebouw Coornhert Gymnasium,

Jan van Renesseplein 1 te Gouda (0182-599517).

 

Tot ziens op het Coornhert gymnasium!

 

Hester de Prieëlle

coördinator Coornhert Academie