Algemeen

Verbreden - waarom is dat belangrijk? 

Met gemak haal je hoge cijfers. Of juist niet, maar je zou beter moeten kunnen en het lukt niet om gemotiveerd te blijven. Uiteraard houden we daar in de vaklessen op het Coornhert gymnasium zoveel mogelijk rekening mee - bieden we de leerling die meer uitdaging zoekt verbreding op maat aan.

Daarnaast organiseert de Coornhert Academie verbredingsmodules voor de onderbouwleerling die bovengemiddeld of juist onder het eigen niveau presteert . Het zijn modules die prikkelen, uitdagen en buiten het gewonen curriculum vallen maar onder schooltijd - dus in plaats zijn van een aantal lessen. De gemiste lesstof houd je uiteraard zelfstandig bij, gemiste toetsen haal je in overleg met de vakdocent in tijdens het vaste inhaaluur op vrijdag. 

Welke leerling komt in aanmerking voor verbreding? 

Je bent een zelfstandige leerling, kunt plannen en organiseren. Denkt vooruit in plaats van achter de feiten aan te lopen. De module ligt in het verlengde van wat je leuk of interessant vindt. Je mentor schat in dat je voldoende in staat bent om zelfstandig de gemiste lesstof en eventuele - toetsen in te halen of bij te houden. Is dit helemaal waar, maar zie je desondanks af van verbreding omdat je geen les(sen) wilt missen? Dan beslis je gewoon om niet mee te doen aan verbreding. Het vertrouwen in jouw mogelijkheden was blijkbaar al ok voor jou!

Welke modules kun je onder andere verwachten?

Psychologie, rechten, sterrenkunde, biofarmacie, creatief schrijven, muziek, koken, kunst, programmeren, theatertechniek / grime en geluid, bootcamp en aikido. Het aanbod is afhankelijk van de getoonde belangstelling en het beschikbaarheid van de betreffende docenten. 

Tot slot

Verbreding vindt plaats in periode drie en vier van het schooljaar. Aan verbreding zijn kosten verbonden. Informatie over deze kosten, de aanmeldingsprocedure en het tijdstip waarop de verbreding plaatsvindt volgt in de loop van periode twee voor de leerlingen uit het tweede en derde leerjaar, in periode drie ook voor de brugklasleerlingen.

Meer informatie: academie@coornhert-gymnasium.nl