Belangrijke informatie - waar en wanneer vindt jouw module plaats?

Periode 4        mei - juni 2018

Psychologie            

Docent: Marlieke van Nielen, maandagochtenden 3e en 4e uur, lokaal 05, 14/5, 28/5, 4/6, 11/6 en 18/6

Bootcamp                 

Docent: Maher Ben Allal, woensdagochtenden 1e en 2e uur, verzamelen bij het fietsplein voor het hoofdgebouw, 16/5, 23/5, 30/5, 6/6 en 13/6

Creatief schrijven   

Docenten: Liane Baltus & Helene van den Dungen, vrijdagochtenden 1e en 2e uur, lokaal 11, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6 en 15/6

Politiek & retorica    

Docenten: Annelotte Lutterman & Nico Schönebaum, vrijdagochtend 18/5 en 25/5 1e en 2e uur lokaal 18, vrijdag 1/6 lokaal 05, 3e t/m 5e uur 

Koken                       

Docent Erik van Dijk, woensdagmiddagen 23/5 en 30/5, op de fiets verzamelen bij het B-gebouw om 12:30 uur. Adres: kookstudio Fanteur, Zuidelijk Halfrond 1 Gouda

Belangrijk: je bent op tijd en aanwezig bij de module waarvoor je je ingeschreven hebt. De gemiste lesstof houd je zelfstandig bij, gemiste toetsen haal je in samenspraak met de vakdocent op het centrale inhaalmoment in. 

 

Verbreden - waarom is dat belangrijk? 

Met gemak haal je hoge cijfers. Of juist niet, maar je zou beter moeten kunnen en het lukt niet om gemotiveerd te blijven. Uiteraard houden we daar in de vaklessen op het Coornhert gymnasium zoveel mogelijk rekening mee - bieden we de leerling die meer uitdaging zoekt verbreding op maat aan.

Daarnaast organiseert de Coornhert Academie verbredingsmodules voor de onderbouwleerling die bovengemiddeld of juist onder het eigen niveau presteert . Het zijn modules die prikkelen, uitdagen en buiten het gewonen curriculum vallen maar onder schooltijd - dus in plaats zijn van een of twee reguliere lessen. De gemiste leerstof houd je in overleg met de docenten zelfstandig bij. Kom maar op!

Welke leerling komt in aanmerking voor verbreding? 

Je bent een zelfstandige leerling, kunt plannen en organiseren. Denkt vooruit in plaats van achter de feiten aan te lopen. De module ligt in het verlengde van wat je leuk of interessant vindt. Je mentor schat in dat je voldoende in staat bent om zelfstandig de gemiste lesstof en eventuele - toetsen in te halen of bij te houden. Is dit helemaal waar, maar zie je desondanks af van verbreding omdat je geen les(sen) wilt missen? Dan beslis je gewoon om niet mee te doen aan verbreding. Het vertrouwen in jouw mogelijkheden was blijkbaar al ok voor jou!

Welke modules kun je onder andere verwachten?

Politiek & retorica, psychologie, rechten, sterrenkunde, biofarmacie, schrijven, muziek, koken, kunst, bootcamp en aikido. Het aanbod is afhankelijk van de getoonde belangstelling en het beschikbaarheid van de betreffende docenten. 

Tot slot

Verbreding vindt plaats in periode drie en vier van het schooljaar. Aan verbreding zijn kosten verbonden. Informatie over deze kosten, de aanmeldingsprocedure en het tijdstip waarop de verbreding plaatsvindt volgt in de loop van periode twee voor de leerlingen uit het tweede en derde leerjaar, in periode drie ook voor de brugklasleerlingen.

Meer informatie: academie@coornhert-gymnasium.nl