Verbreding voor het basisonderwijs

Programma

De inschrijving voor de verbreding groep 7 en 8 in cursus 2016-2017 is gesloten.

Sinds 2001 biedt onze school een extra uitdaging aan basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 die meer aan kunnen. Vanaf januari 2017 kunnen de basisschoolleerlingen die voor ons  verbredingprogramma door hun basisschool (of ouders zijn aangemeld), weer gedurende 1 uur per week een van de volgende programma’s volgen:

1.    Wiskunde op andere wijze. Heb je interesse in wiskunde, dan is dit iets voor jou. In de cursus 2016-2017 is het onderwerp “Magische vierkanten”. De naam zegt het al  – MAGISCH -.

Er zullen maximaal vier groepen zijn. De lessen worden gegeven op de dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.30 en de donderdagmiddag van 14.30 tot 15.30 en 15.30 tot 16.30. De docenten zijn de heer Martijn Koper, de heer Hugo van Gendt en mevrouw Adia Lumadjeng. Per groep kunnen 20 leerlingen geplaatst worden.

2.     Chinese cultuur. Altijd al iets willen weten over karakters of muziek in China? Je leert ook nog eens het een en ander over hun godsdienst, kalender en nog talrijke andere facetten van het huidige China.

Er zullen maximaal twee groepen zijn. De lessen worden gegeven op donderdagmiddag van 14.30 tot 15.30 en van 15.30 tot 16.30. De docent is mevrouw Henriette Schoemaker. Per groep kunnen 20 leerlingen worden geplaatst.

3.     Russische cultuur. Wil je je eigen naam in het Russisch kunnen schrijven of weten hoe er thee gezet wordt in Rusland? Je leert ook nog eens het een en ander over de muziek, het eten en nog talrijke andere facetten van het huidige Rusland.

Er zullen maximaal twee groepen zijn. De docent is mevrouw Astrid Velten. In de groep kunnen maximaal 20 leerlingen geplaatst worden. Er zal een groep op de dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.30 en bij grote belangstelling ook een groep op de donderdagmiddag van 15.30 tot 16.30.

4.   Keigoed! Ben je een jager of gewoon een verzamelaar van stenen en mineralen? Dan is deze verbreding wat voor jou! In zes lessen maak je kennis met de bijzondere wereld van gesteente. Nodig: laptop, tablet of mobieltje met internet (en natuurlijk een bijzondere steen als je die toevallig al in je bezit hebt). Je kunt gebruik maken van het wifi op onze school.

De brief en het inschrijvingsformulier kunt u hier vinden.  In de brief die naar alle basisscholen in Gouda en omgeving is verzonden, vindt u alle informatie.  Inschrijving kan vanaf 15 september tot 1 december 2016 via een e-mail aan de administratie van de school (administratie@coornhert-gymnasium.nl) met het inschrijfformulier (in excel), of door het inschrijfformulier uit de link in te vullen even via de e-mail aan te geven dat u dat hebt gedaan.