Verbredingsmodules voor het basisonderwijs

Programma

Sinds 2001 biedt onze school een extra uitdaging aan basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 die meer aan kunnen. Welke uitdaging neem jij aan?

Onderwerpen

1. Wiskunde op andere wijze: in de cursus 2017-2018 is het onderwerp geheimschrift.
  2. Russische cultuur: schrijf je naam in het Russisch, leer over de muziek, het eten en andere bijzonderheden van het huidige Rusland.
  3. Keigoed!: in zes lessen maak je kennis met de bijzondere wereld van gesteente. Je mag jouw eigen steen of mineraal meebrengen om met behulp van laptop of telefoon van alles te weten te komen over stenen.
  4. Debat: onder begeleiding van debatleerlingen van onze school leer je jouw mening te formuleren, standpunten te verdedigen en met elkaar in discussie te gaan.
  5. Maak je eigen game: al puzzelend programmeren, moeilijke dingen in stukjes leren te herkennen en op te lossen. Je werkt met je eigen laptop, of een laptop van onze school: aanmelden is voor deze module inmiddels niet meer mogelijk.

Data

De eerste verbredingsmodule start op dinsdag 9 januari of donderdag 11 januari 2018, in totaal volg je 6 bijeenkomsten.
De modules worden aangeboden op dinsdag- of donderdagmiddag, van 14.45 tot 15.45 uur, of van 15.45 tot 16.45 uur.
Wiskunde: keuze uit alle middagen en alle tijdstippen
Russische cultuur:op dinsdag om 14.45 en op donderdag om 15.45 uur
Keigoed!: op dinsdag van 14.45 tot 15.45 uur
Debat: op dinsdag van 15.45 tot 16.45 uur
Games maken wordt alleen aangeboden op donderdagmiddag van 14.45 tot 16.45 uur en duurt twee uren per middag.

Aantallen leerlingen per module

Wiskunde: maximaal 25 deelnemers per groep
Russische cultuur: twee groepen, maximaal 25 deelnemers per groep
Keigoed!: één groep, maximaal 20 deelnemers per groep
Debat: één groep, maximaal 20 deelnemers
Games maken: één groep, maximaal 21 deelnemers.

Kosten en aantal lessen

20 euro per deelnemer voor wiskunde, Russische cultuur, Keigoed! en debat;
40 euro voor games maken (lessen duren twee uren).
Te voldoen in de eerste les, bij de docent. In totaal volg je 6 lessen per module.

Aanmelden

Door basisschool of ouders via deze link. We garanderen plaatsing voor de eerste vijf leerlingen van een basisschool die door de school worden aangemeld. Daarna geldt beschikbaarheid en volgorde van aanmelding. Bij grote belangstelling voor een onderwerp gaat een leerling groep 8 voor. We vragen u twee keuzes aan te geven per leerling. Aanmelden kan tot 1 december a.s. Een bevestiging wordt gestuurd. Voor de kerstvakantie worden ouders en contactpersonen van de basisschool per e-mail geïnformeerd over de plaatsing.