Verbredingslessen voor basisschoolleerlingen schooljaar 2018 - 2019

Informatie schooljaar 2018 - 2019

Bovenbouwleerlingen uit groep 7 en 8 opgelet: binnenkort verschijnt op deze plaats een overzicht van verbredingslessen die met ingang van januari 2019 op het Coornhert gymnasium worden aangeboden. Inschrijven is mogelijk vanaf maandag 3 september. 

Wanneer zijn de verbredingslessen? 

  • De lessen vallen op dinsdag- en donderdagmiddag, van 14:30 tot 15:30, of van 15:30 tot 16:30 uur;
  • Het gaat om vier bijeenkomsten van een klokuur, de laatste en vijfde keer is een zogenaamd 'blokuur' dat twee klokuren beslaat; 
  • In week 4 (22 0f 24 januari) starten de verbredingslessen, de laatste lessen eindigen in de week voor de voorjaarsvakantie (week 8);

Onderwerpen verbredingslessen afgelopen schooljaar

  1. Magische wiskunde: geheimschrift, en meer!
  2. Russische cultuur: schrijf je naam in het Russisch, leer over de muziek, het eten en andere bijzonderheden van het huidige Rusland.
  3. Keigoed!: in zes lessen maak je kennis met de bijzondere wereld van gesteente. Je mag jouw eigen steen of mineraal meebrengen om met behulp van laptop of telefoon van alles te weten te komen over stenen.
  4. Debat: onder begeleiding van debatleerlingen van onze school leer je jouw mening te formuleren, standpunten te verdedigen en met elkaar in discussie te gaan.
  5. Maak je eigen game: al puzzelend programmeren, moeilijke dingen in stukjes leren te herkennen en op te lossen. Je werkt met je eigen laptop, of een laptop van onze school.

Aanmelden, hoe en wanneer? 

Gebeurt door de basisschool of ouders. We garanderen plaatsing voor de eerste vijf leerlingen van een basisschool die door de school worden aangemeld. Daarna geldt beschikbaarheid en volgorde van aanmelding. Bij grote belangstelling voor een onderwerp gaat een leerling groep 8 voor. We vragen u twee keuzes aan te geven per leerling. Aanmelden kan tot 3 december 2018. Nog voor de kerstvakantie worden de betreffende ouders en contactpersoon van de basisschool per e-mail geïnformeerd over de plaatsing. Het nieuwe programma wordt voor de zomervakantie bekend gemaakt via deze website en in een mail aan de basisscholen. 

Start verbredingslessen schooljaar 2018 - 2019

Begin januari, daarover krijg je eind december bericht. 

Contactpersoon Coornhert Academie

Hester de Prieëlle, academie@coornhert-gymnasium.nl