Algemeen

Verbreden - waarom is dat belangrijk? 

Met gemak haal je hoge cijfers. Of juist niet, maar je zou beter moeten kunnen en het lukt je niet om gemotiveerd te blijven. Met de huidige inrichting van ons onderwijs kunnen we jou daar veel beter in opvangen. Naast het volgen van verdiepende keuzelessen of - reeksen kun je vanaf dit schooljaar ook keuzelessen of - reeksen kiezen die niet in de bekende schoolvakken voorkomen. Denk aan sterrenkunde, psychologie of een creatieve reeks als het schrijven van een toneelstuk. 

Welke leerling komt in aanmerking voor verbreding? 

Je bent een zelfstandige leerling, kunt plannen en organiseren. Denkt vooruit in plaats van achter de feiten aan te lopen. De module ligt in het verlengde van wat je leuk of interessant vindt. Je mentor schat in dat je voldoende in staat bent om verbredende keuzelessen te volgen in plaats van remediërende. Herken je jezelf in het verbredingsprofiel, maar bedank je liever voor de eer? Dan was het vertrouwen in jouw mogelijkheden blijkbaar al ok voor jou!

Welke modules kun je onder andere verwachten?

Het aanbod wisselt jaarlijks, en wordt in de loop van het schooljaar bekend gemaakt. In de loop van periode 3 starten de eerste keuzereeksen. 

Meer informatie: academie@coornhert-gymnasium.nl