Zeer geslaagde open dag Coornhert gymnasium!

Gepubliceerd op 13 januari 2020

Zaterdag 11 januari heeft een groot aantal leerlngen uit groep 7 en 8 samen met hun ouders de open dag van het Coornhert gymnasium bezocht. Om 9.00 uur stonden bruggers-van-nu klaar om de misschien bruggers-van-straks te verwelkomen. Zij wezen de leerlingen de weg naar de gerenoveerde aula die tot tweemaal toe helemaal volliep tot en met de staanplaatsen aan toe.  De rector, zijn plaatsvervanger en de brugklascoördinator vertelden wat enkele belangrijke kanten van de school (zoals kleinschaligheid, klassieke talen én techniek, goede resultaten, steeds meer zelfstandigheid voor leerlingen) zijn en waar bezoekers die in ieder geval terug zouden zien of mee konden maken. Overal waren medewerkers in de weer om antwoord te geven op vragen maar vooral waren er zeer veel leerlingen, herkenbaar aan hun Coornhert-buttons, die op hun vrije zaterdag naar school kwamen om trots te vertellen over hun school, het Coornhert gymnasium. 

Coornhert daagt je uit: er waren keuzelessen Latijn en Grieks, Onderzoeken & Ontwerpen, filosofie en aardrijkskunde, demonstraties, quizzen en spellen bij diverse vakken, activiteiten als ontwerpen, boogschieten en theatersport, debatteren, schaken. De schoolband en het schoolorkest traden op, waarna bezoekers bij de techniekploeg een kijkje konden nemen om  te zien hoe die met elkaar 'licht en geluid' regelt. De leerlingenvereniging Utile Dulci, de leerlingenraad, de GSA (zie ook de wapperende regenboogvlag) wie was er eigenlijk niet? 

's Middags ging een groot aantal basisschoolleerlingen weg in het besef: Coorhert wordt mijn school!

Voor diegenen in groep acht die nog twijfelen is er een proeflesmiddag op vijf februari. Inschrijven voor deze middag kan (overleggen met basisschool!)  via de website. 

  

De uiterste datum voor aanmelding op het Coornhert gymnasium is 15 maart.

De aanmelding is compleet als de basisschool het onderwijskundig rapport voor het voortgezet onderwijs heeft afgerond.