Top bezoek

Gepubliceerd op 13 juni 2014

Donderdag 27 oktober werden de leerlingen tijdens de les Engels getrakteerd op een boeiende Q&A sessie met een gastspreker van Harvard University, Melissa Lo. Op uitnodiging van de sectie Engels werd deze Amerikaanse 'Fulbright scholar' uitgenodigd om over haar studie (History of Science aan Harvard/MIT) en haar achtergrond en cultuur (Chinees-Amerikaanse, geboren in California) te vertellen. Hoogtepunt voor de leerlingen was haar 'bijbaantje' bij Universal Studios waar ze acteurs en actrices uit de series Desperate Housewives, Grey's Anatomy en Lost tegen het lijf liep. Sterker nog, daar ontmoette ze haar vriend, tekstschrijver voor de Simpsons! De echte Homer bleek een huisvriend te zijn!
Een uitermate inspirerend bezoek. Binnenkort zal de sectie Engels nog drie Fulbright gastsprekers ontvangen. Leerlingen die geinteresseerd zijn in een 'vwo schoolverlater beurs' voor studie in Amerika kunnen voor meer informatie terecht bij mevrouw Velthoven of kijken op de website van het Fulbright Center in Amsterdam: http://www.fulbright.nl