Thema-avond 3 oktober: Help! Huiswerk!

Gepubliceerd op 19 september 2016

Huiswerk: een dagelijks terugkerend aandachtspunt en het gaat lang niet altijd vanzelf. Daarom organiseert de Coornhert Academie op 3 oktober voor ouders van leerlingen van klas 1 en 2 een avond over huiswerk.
Docenten van verschillende vakken staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u belangrijke tips over leren voor hun vak te geven.

Natuurlijk krijgt leren en hoe je dat het beste kunt doen in de lessen en nog eens extra in de mentorlessen veel aandacht. Bovendien zijn er op school allerlei mogelijkheden voor extra begeleiding, als dat nodig is.

Alle aandacht die er op school is voor de aanpak van het leerwerk, neemt niet weg dat ouders vaak bij moeten springen, vooral ouders van klas 1 en 2. Op de ouderavonden luidt steevast de vraag: "Hoe kan ik mijn kind het beste helpen met het maken en leren van huiswerk?" Deze vraag van ouders staat deze avond centraal. Er zijn twee rondes workshops van een half uur; u kunt u dus inschrijven voor twee vakken. Aan de avond zijn geen kosten verbonden.

Programma 3 oktober

• 19:30 inloop, koffie & thee
  • 20:00 plenair deel – wat is leren & en hoe werkt dat (het beste)?
  • 20:30 keuzeronde I
  • 21:00 keuzeronde II
  • 21:30 einde avond

Deelnemende vakken

Nederlands – grammatica, Engels, Duits, Frans, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, natuurkunde, klassieke talen.

Inschrijving

Meld u zich aan voor de thema-avond door onderstaande gegevens voor vrijdag 23 september te mailen aan cgfix@coornhert-gymnasium.nl

-       Naam
-       Het leerjaar waarin uw zoon/ dochter zit