Theater, dans, muziek: Ongewenst!

Gepubliceerd op 19 december 2019

Es war einmal....! Dat was de titel van de laatste productie van Ongewenst. Ongewenst is al sinds 1982 dé toneel- en dansgroep van het Coornhert Gymnasium in Gouda. Deze zet elk jaar een spetterende show neer op de planken van onze aula met dans, muziek en natuurlijk theater!

Zo’n drie avonden vullende reeks van voorstellingen verschijnt natuurlijk niet vanuit het niets… Elk jaar schrijft, regisseert en organiseert een team van zesdeklassers dit dans- en toneelstuk voor hun profielwerkstuk en zorgen zij zo voor een avond om nooit te vergeten!

"Dit jaar hebben wij, Emma, Nan, Duuk en Jayvy, de fantastische taak gekregen een nieuw jaar van Ongewenst te leiden; een droom die voor ons uitkwam! Vol enthousiasme zijn wij al vanaf februari aan de slag gegaan met casten, inspiratie opdoen, schrijven van script en choreografie, sponsoren zoeken, administratie bijhouden, met de groep spelen en dansen, regisseren, decor maken, licht en geluid regelen, posters ontwerpen, organiseren en nog veel meer!

Zonder twijfel dus een volwaardig PWS!

Ons stuk, ‘Es war einmal…‘, is op 12, 13 en 14 december opgevoerd in de nieuwe aula en supergoed ontvangen door ons geweldige publiek! Met enkel leerlingen van onze school in de dans- en acteercast en in alle hulpploegen daaromheen is het met recht een heuse Coornhert-productie!

We hopen dat iedereen die is komen kijken heeft genoten van deze sprookjesachtige voorstelling!

Heb jij nou niet kunnen komen? Niet getreurd! Volgend jaar december zal een vers team van zesdeklassers een splinternieuwe Ongewenst-show op de planken zetten. Kom dat zien!

Bedankt iedereen!"

Emma Becker, Nan Koops, Duuk Roodbol en Jayvy Zwijnenburg