Proefschool leerlingen groep acht

Gepubliceerd op 19 september 2016

Dit schooljaar organiseert het Coornhert gymnasium op 8 en 17 november de Proefschool voor leerlingen uit groep acht met een (eventueel nog voorlopig) vwo-advies.

Veel leerlingen met een vwo-advies zijn nieuwsgierig naar het Coornhert gymnasium: wat is dat voor een school? Heb je er behalve veel talen ook meer technische of praktische vakken? Sommigen volgden als groep zevenleerling al onze verbredingslessen en weten dus iets meer, maar zijn daardoor nu in groep acht ook juist nieuwsgieriger geworden.

Op dinsdag 8 november of donderdag 17 november zijn deze geïnteresseerde groepachters van harte welkom bij de Proefschool. Zij kunnen dan praktisch aan de slag met het vak Technisch Ontwerpen in de Fabklas. Bovendien maken ze kennis met de klassieke talen Latijn en Grieks en  onze aanpak van Cambridge Engels. Er zijn leerlingen om vragen aan te stellen, samen mee te werken en natuurlijk staan onze docenten klaar om ze te stimuleren nieuwe kennis op te pikken, oplossingen te bedenken, die uitdagende stap verder te zetten.

Het Proefschoolprogramma begint om 12.45 en duurt tot 15.15 uur. Aanmelding voor de Proefschool laten wij graag verlopen via de leerkracht groep 8: de leerkracht weet welke leerling een vwo-advies krijgt, voor wie dit een heel geschikte kennismaking zou kunnen zijn.  Aanmelden door de basisschoolleerkracht kan via het formulier dat de basisschool per e-mail van ons heeft ontvangen. U kunt het formulier hier ook downloaden.

Krijgen groepachters de smaak te pakken, dan komen ze geïnspireerd terug naar de basisschool, ze willen hun vwo-advies waarmaken. Ook na half november is er gelegenheid om terug te komen naar het Coornhert voor open dag, verbreding of proeflessen.

Op maandag 21 november is de jaarlijkse informatieavond voor ouders van groep acht.

Andere data:

15 september start inschrijving verbreding groep 7 en 8 (zie ook website) tot 1 december

10 januari start verbreding groep 7 en 8

14 januari open dag