PWS: gastles Anorexia nervosa & sponsoractie Leontienhuis

Gepubliceerd op 26 november 2017

Afgelopen week hebben Isa, Femke, Nina en Judith (klas 6) in het kader van hun profielwerkstuk een gastles over Anorexia nervosa gegeven aan de leerlingen van klas 1 en 2. Tijdens de gastles vertelden zij wat anorexia is en wat het met iemands fysieke en mentale gezondheid doet. De inhoud van de gastles was ontwikkeld in samenwerking met professionals op het gebied van Anorexia-patiënten. 
Aan het eind van de gastles introduceerden de meiden hun sponsoractie voor het Leontienhuis in Zevenhuizen (www.leontienhuis.nl). Dit opvanghuis voor anorexiapatiënten is opgericht door Olympisch kampioene Leontien van Moorsel. 
De leerlingen uit klas 1 en 2 gaan de komende tijd zoveel mogelijk geld voor dit mooie doel ophalen. De eerste acties zijn al op poten gezet: zes leerlingen uit 1B en 1D verkopen in de week van 27 november kruidnoten tijdens de pauzes. Tijdens Ongewenst worden hapjes in de bar verkocht voor het goede doel. De sponsoractie wordt afgesloten tijdens het schoolfeest op vrijdag 15 december. Meer weten over de sponsoractie? Stuur dan een bericht via het contactformulier op de site.