Open dag 12 januari 2019

Gepubliceerd op 16 december 2018

Open dag 12 januari 2019

Op zaterdag 12 januari 2019 staat de deur van het Coornhert gymnasium voor ouders en leerlingen van groep acht open. Tussen 9.30 en 13.00 uur ontvangen wij u graag.

In het hoofdgebouw ontvangen brugklassers van nu bezoekers in het atrium en geven de eerste informatie. Thee, koffie of iets fris staan, mét een stroopwafel, klaar.

Er zijn twee korte, centrale startmomenten in de aula van het hoofdgebouw waarop we u welkom heten: 9.30 en 10.30 uur. Na een korte introductie kunnen ouders en kinderen de school op eigen gelegenheid verkennen. De deuren van alle lokalen in het hoofd- en het Bèta-gebouw staan wijd open.  Natuurlijk zijn er ook leerlingen die onze gasten graag op weg helpen.

Wat is er tijdens de open dag te doen en te zien? Een greep uit het  programma:

• korte kennismakingslessen volgen, o.a. Latijn, Grieks, onderzoeken en ontwerpen, filosofie
  • proeven doen bij biologie, scheikunde, natuurkunde in het Bèta-gebouw
  • een praatje maken bij Cambridge Engels
  • aan de slag bij technisch ontwerpen..(Bèta-gebouw)
  • zien dat aardrijkskunde meer is dan 'topo'
  • meedoen aan theatersport, debat, schaken
  • luisteren naar Schoolband en Schoolorkest
  • algemene vragen stellen over de school, de brugklas
  • en overal binnenlopen om te zien of het Coornhert jouw school is!

Trek gekregen tijdens de lange ochtend? In het atrium is bij het loket een lekker broodje te koop.

Ook in het B-trium (Bèta-gebouw) staan koffie en thee klaar.