Onderzoek doen bij Erasmus MC

Gepubliceerd op 24 augustus 2016

Zesdeklasser Lotte van den Berg heeft in de zomervakantie vier weken lang onderzoek gedaan bij de afdeling Interne Oncologie van het Erasmus MC-kankerinstituut. Dit onderzoek is een onderdeel van Junior Med School waarmee Lotte in klas 5 is gestart. Het onderzoek van Lotte, dat de basis vormt voor haar profielwerkstuk, richt zich op het testen van een nieuwe methode om de expressie van bepaalde genen in borstkankercellen te detecteren. Deze methode is ontwikkeld in Zweden en wordt nu getest met de eigen cellijnen van de Erasmus MC. Wanneer de methode goed blijkt te werken, kan op celniveau bepaald worden welk(e) type(n) borstkanker een patiënt heeft en een behandelmethode gezocht worden die het beste aanslaat bij het betreffende type borstkanker. Lotte presenteert haar onderzoek tijdens profielwerkstukpresentatieavond die in maart 2017 plaatsvindt.

Meer informatie over Junior Med School: http://www.erasmusmc.nl/desideriusschool/juniormedschool/