Lezing: De hond als model voor tumoren bij de mens

Gepubliceerd op 14 september 2018

De hond als model voor tumoren bij de mens – een inleiding over tumoren en de behandeling daarvan, door klinisch oncoloog en dierenarts Arno Roos

Op dinsdagavond 2 oktober houdt Roos een inleiding over tumoren met als onderwerpen: wat gaat er fout in een cel waardoor het een tumorcel wordt, de behandelingsmogelijkheden van kanker, nieuwe ontwikkelingen in de therapie en op welke manier huisdieren daarbij een rol kunnen spelen.

Dierenarts Arno Roos is werkzaam bij het Veterinair Verwijscentrum Gouda. Zijn interesses liggen vooral bij oncologie. Na een masteropleiding klinische oncologie aan de universiteit van Birmingham heeft hij zich sterk gespecialiseerd in de behandeling van dieren met kanker. In het kader daarvan deed hij onderzoek naar maligne lymfoom bij de hond waarbij hij onderzocht of het mogelijk is aan de hand van het ‘proteomic profile’ (=eiwitspectrum in het bloed) honden met maligne lymfoom te controleren en een eventueel recidief van de kanker te voorspellen. Zijn promotieonderzoek gaat over de hond als model voor tumoren bij de mens.

De lezing wordt van harte aanbevolen aan leerlingen uit de bovenbouw van het Coornhert gymnasium met biologie in het pakket, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Opgeven voor de lezing graag via deze link*.

Tot 2 oktober!

Karin Heering, Hester de Prieëlle en Henk-Jan Sprokholt, Coornhert Academie

academie@coornhert-gymnasium.nl

 

Programma 2 oktober

19:15 inloop, koffie & thee

19:30 start lezing

21:30 einde avond

Coornhert Gymnasium Gouda

Jan van Renesseplein 1

2805 GT Gouda