Jonge coornhertdebaters pakken de dubbel

Gepubliceerd op 14 oktober 2019

Het Gouds Scholierendebat 2019 was weer een succes voor het Coornhert Debatgenootschap. Zowel bij de beginners als bij de gevorderden behaalde het Coornhert een finaleplaats. Bij de gevorderden werd verloren, maar de beginners wonnen de wisselbeker. Niet alleen dat, ook de prijs voor beste spreker bij de beginners was voor een Coornherter: derdeklasser Felix mocht de duim mee naar huis nemen.

Dit jaar werd gedebatteerd in de Goudse Schouwburg, aansluitend op de voorstelling De Première over vrouwen in de politiek. De leerlingen wonnen niet alleen de beker, maar ook vrijkaartjes voor deze voorstelling. De finalestellingen gingen over een stemplicht, en een vrouwenquotum voor politieke kieslijsten. De finales vonden plaats op het podium van de kleine zaal, in het decor van de voorstelling De Première.

Het tweede beginnersteam deed het ook goed met een zesde plek en twee debaters in de top 10 van beste sprekers. Bij de gevorderden waren de beste sprekers Wessel en Sam derde en vierde individueel.