Informatieavond ‘Hulp bij (t)huiswerk’

Gepubliceerd op 18 december 2020

Op dinsdagavond 5 januari 2021 heeft de online informatie-avond plaatsgevonden rondom het huiswerk in deze tijd van thuiswerken. Zo'n 120 ouders hebben de avond bijgewoond waarvan vele ook een bijdrage aan de chat leverden. Dit is de link naar de opname van de livestream van de avond ‘Hulp bij het (t)huiswerk’

Gedurende de avond zijn diverse tips gepasseerd en ook in de chat wisselden kijkers tips met elkaar uit..Deze noemen wij graag nog even.

Tips van andere ouders:

• We hebben hier de afspraak dat de kinderen met de gordijnen open "naar school gaan". Goed voor het dag-en-nachtritme en zo krijgen ze nog wat daglicht mee.
  • Het helpt ook om voor de start van de les een rondje te fietsen/rennen alsof je naar school gaat.
  • Wij wandelen 's morgens en 's avonds (soms) naar ons werk/school. Zo doen we een rondje door de wijk en dat hoeft niet lang te zijn.
  • Wat veel kids nog steeds leuk vinden (met name in onderbouw) is Pokémon GO spelen. Veel stappen en lekker buiten én leuk voor de ontspanning!
  • Stel de app ‘Ommetje’ in met de klas – houd je hersenen fit door elke dag een Ommetje te lopen.

Tips en interessante links (kunnen worden uitgebreid):vanuit school