Fantasy Experience op het Coornhert Gymnasium

Gepubliceerd op 3 oktober 2017

Honderdtwintig leerlingen uit klas 2 van het Coornhert beleefden maandag 2 oktober een dag lang de Fantasy Experience. In het kader van leesbevordering op school én de aanstaande kinderboekenweek organiseerden drie docenten Nederlands een dag die opgehangen werd aan het steeds populairder wordende fantasygenre. Met ondersteuning van boekhandel Verkaaik en uitgeverij Celtica stond een keur aan schrijvers de leerlingen bij, in heuse schrijfworkshops. Daarnaast zagen de kinderen in de aula  hoe men in de middeleeuwen het zwaardvechten beoefende.

Het ging evengoed om schrijvers en fantasy. Klinkende namen als Anthonie Holslag, Patty van Delft, John Brosens, Rianne Lampers, Evi Verhasselt, Cynthia Fridsma, Jeffrey Debris, Anaïd Haen en de Goudse schrijfster Liane Baltus trokken ook ’s middags met de leerlingen op in diverse meet&greets, demo’s en promo’s. Natuurlijk konden de kinderen ook boeken kopen, laten signeren en selfies maken met de auteurs. Ze maakten er wat moois en onvergetelijks van: de laatst vertrekkende leerling draaide zich aan het einde van de gang nog eens om en brulde: “Toffe dag! Volgende week weer!”. De Coornherters schrijven deze week verder aan de producten die vandaag in de steigers werden gezet. Een fraai stukje leesbevordering, dat navolging verdient!