Examenvoorstelling Dido droomt -nooit meer liefde

Gepubliceerd op 27 januari 2020

Verteller Paul komt terug op 4 februari in de aula van het Coornhert gymnasium.  Na zijn eerdere, succesvolle voorstellingen op school vertelt Paul Groos nu verhalen uit het examenprogramma Latijn van dit jaar. Het boek over Dido en Aeneas is een beroemde episode uit het epos van Vergilius en heeft vele schilders en componisten geïnspireerd.

Dido: vluchteling, vervolgd, verjaagd. Stedenstichtster, dapper, slim. Vrouw. Verliefd en bemind. En verlaten.
Na de moord op haar geliefde man belandt Dido op de kust van Noord-Afrika. Daar sticht ze een stad, terwijl ze nog altijd rouwt om het verlies van Sychaeus. Nooit meer wil ze de liefde kennen. Maar dan spoelt de Trojaan Aeneas aan en spannen godinnen samen om haar verliefd te maken op Aeneas. Wat komt er nog terecht van de dromen van Koningin Dido?

De voorstelling sluit aan op het examenprogramma Latijn van dit schooljaar. Leerlingen uit de examenklas zijn daarom nadrukkelijk uitgenodigd om bij deze voorstelling aanwezig te zijn. Overige belangstellende leerlingen, ouders en collega’s zijn uiteraard van harte welkom!

Aan de voorstelling zijn geen kosten verbonden. In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelding via **deze link noodzakelijk. Uiterlijk maandag 3 februari volgt de bevestiging.

De voorstelling vindt plaats in de Aula

Zaal open: 19.45

Tijd: 20.00 – 21.00 uur