Examenlezing Latijn: En 's Nachts Vertellen Ze…

Gepubliceerd op 9 november 2018

Classicus en verhalenverteller Paul Groos vertelt op maandagavond 19 november een aantal verhalen van Ovidius. De verhalen zijn onderdeel van het examenprogramma Latijn dit jaar. Als belangstellende bent u van harte welkom bij deze bijzondere theatervoorstelling. De lezing begint om 19.30 uur en vindt plaats in de aula van het Coornhert gymnasium. Graag aanmelden via deze link.

De voorstelling begint met een optreden van Ground Wave – de gelegenheidsband van examenleerlingen Daan, Rik en Adriaan. Vanuit hun passie voor muziek hebben zij als profielwerkstuk teksten van Ovidius uit Metamorfosen op muziek gezet.

Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Wel is de mogelijkheid om op deze avond een vrijwillige bijdrage achter te laten die de realisatie van een EP door Ground Wave mogelijk maakt.

Er is een god in de stad. Een nieuwe god. Sommigen noemen hem Bacchus, anderen Dionysos, de Tweemaal Geborene. Hij wil dat vannacht iedereen naar buiten gaat en zingt en drinkt en schranst en danst. Het is feest voor de hele stad. Maar de drie prinsessen feesten niet mee, want "dat hoort niet bij prinsessen". zij staan voor onkreukbaarheid. Onveranderlijkheid. Ze zitten in het vrouwenverblijf van het paleis en spinnen, weven en borduren. En ze vertellen elkaar verhalen over goden en mensen. Zullen ze van die verhalen leren? Of zal de wraak van Dionysos verschrikkelijk zijn?

Tot de 19e november!

De docenten Klassieke Talen van het Coornhert gymnasium