Evenement ‘Coornhert for Climate’

Gepubliceerd op 6 januari 2020

De leerlingen van klas 1, 2 & 3 heebben zich fantastisch ingezet voor een goed doel op het evenement ‘Coornhert for Climate’! Dit evenement werd georganiseerd door Myrthe, Sarah en Jesper (klas 6) in het kader van hun profielwerkstuk.

Op Coornhert for Climate konden de leerlingen doppen halen. Deze doppen konden zij vervolgens inleveren bij een recordpoging die ze wilden uitproberen. Dit werden niet de ‘klassieke’ wereldrecordpogingen, zoals de 100m sprint. Het werden echter allemaal meer haalbare recordpogingen. Voorbeelden: zoveel mogelijk t-shirts aantrekken in 1 minuut in een team van twee of zo snel mogelijk een Jenga-toren van 30 lagen bouwen. De leerlingen konden dus records proberen te verbreken en wellicht echt in Guinness Book of Records komen omdat drie wereldrecords officieel werden aangevraagd! Tegelijkertijd konden ze ook tegen hun vrienden strijden. Voor de leerlingen die het hoogst eindigden waren er leuke prijsjes!

Als een leerling een recordpoging deed, leverde deze persoon een dop in. Deze recyclebare en gerecyclede doppen kon de leerling eerder op het evenement halen, deze waren te koop voor €0,50. Naast doppen waren vrije donaties natuurlijk ook toegestaan!

Met dit geld wordt een belangrijk goed doel gesteund, namelijk Trees For All. Zij planten en onderhouden bomen in Nederland, Costa Rica, Oeganda en Bolivia. Dit planten van bomen is essentieel in het tegengaan van klimaatverandering. Bomen nemen namelijk CO2 op en zetten dit om in zuurstof (fotosynthese). Aangezien de door de mensen uitgestoten CO2 klimaatverandering veroorzaakt, is het erg belangrijk om dit weer uit de lucht te krijgen.

Coornhert for Climate wordt gesponsord door Arriva, Rabobank Hollandse IJssel, Coop Achterwillens Gouda, Natuurwinkel Gouda, Chocoladeatelier PUUR, XL-Leren en Stichting Jac. Bezemer.