Eerste ProfielWerkStuk-Prijs uitgereikt op het Coornhert

Gepubliceerd op 11 juli 2018

Maandag overhandigde Jeroen van der Poel, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Coornhert, tijdens de feestelijke diploma-uitreiking in de St-Jan, de eerste PWS-prijs aan Femke de Boer, Isa Rens, Judith van Swieten en Nina de Wijn voor hun PWS met de titel Lichte Lijven, zware gevolgen. Effectiviteit van behandelmethoden bij Anorexia Nervosa.

De Stichting spant zich in om fondsen en middelen te werven om extra zaken te realiseren voor het Coornhert om daarmee het karakter van de school en de kwaliteit van het onderwijs te versterken. .De PWS prijs is een initiatief dat past bij deze doelstellingen:  Bij de prijs hoort een officiële oorkonde en de namen van de winnaars zullen worden bijgeschreven op een plaquette die na de zomervakantie in de school komt te hangen..

De Jury bestaande uit Myrthe de Vos uit klas 5, Judith Cramer  met als voorzitter Jeroen van der Poel heeft vier genomineerde PWS’en tijdens de PWS-avond bekeken, bevraagd en beoordeeld.

De jury heeft unaniem besloten de eerste Coornhert PWS-prijs toe te kennen aan het profielwerkstuk Lichte lijven, zware gevolgen.

Uit het juryrapport:

Femke, Isa, Nina en Judith hebben het aangedurfd om een beladen onderwerp als Anorexia Nervosa het onderwerp te maken van hun PWS. Gedreven door hun persoonlijke ervaringen rond het overlijden van hun vriendin en de vastberadenheid om deze ziekte beter te begrijpen, hebben ze een breed ingestoken onderzoek gedaan naar welke behandelingen onder welke omstandigheden ingezet kunnen worden om anorexiapatiënten te behandelen.

Met het geven van kwalitatief hoogwaardige gastlessen aan de klassen 1 en 2 om de leerlingen bewust te maken van wat anorexia is, wat de gevolgen zijn en wat je kunt doen om anorexia in je directe omgeving te signaleren, zijn zij erin geslaagd om een extra dimensie toe te voegen aan hun PWS. De jury heeft veel lof voor dit aspect van hun PWS, omdat ze daarmee hun opgedane kennis direct hebben omgezet in uiterst relevante en tactvolle voorlichting aan een kwetsbare leeftijdsgroep op het Coornhert.

‘En passant’ hebben zij als onderdeel van hun PWS een sponsoractie opgezet en een respectabel bedrag van ruim 2200 euro ingezameld voor de Stichting Leontienhuis, die mensen helpt in de strijd tegen hun eetstoornis.

De jury is onder de indruk van de veelzijdigheid van dit PWS en van de betrokkenheid en inzet van elk van de vier meiden. Ze zijn erin geslaagd hun emotie en verdriet om te zetten in een diepgravend onderzoek en maatschappelijk relevante, impactvolle acties.