Een week op het Coornhert gymnasium

Gepubliceerd op 9 februari 2018

Deze Coornhert-week staat bol van de activiteiten binnen en buiten de muren van de school. Een dag van de Franse taal, een Europese dag, excursies naar Rotterdam en Amsterdam, poulewedstrijden voor het intergymnasiale schaaktoernooi, nieuws over de Glamour Night. Dit jaar organiseerde de sectie Frans voor de derde keer de dag van de Franse taal. Derdeklassers zijn op verschillende manieren met de Franse taal bezig. Een greep uit het programma: een film zien, een magazine maken en allerlei praktische spreekopdrachten uitvoeren in het taaldorp met als tegenspelers leerlingen uit de vijfde.

De Europadag speelt zich af in klas 2. Jongerenvertegenwoordigers van de Nederlandse Jeugdraad (NJR) leggen in een gastles uit hoe de Europese Unie politiek gezien in elkaar steekt. De leerlingen schrijven vanuit Nederlands een aanbeveling, maken een poster over een actueel Europees thema en debatteren over prikkelende - Europese - onderwerpen. Enthousiaste bovenbouwleerlingen ondersteunen bij het schrijven en debatteren.

Klas 5 (aardrijkskunde en filosofie) ging deze week naar Rotterdam-Zuid, thema de koude en de warme stad,  en een combinatie van zesde- en vijfdeklassers met het vak Kunst toog naar De Nationale Opera in Amsterdam waar zij na een inspirerende en ook inspannende workshop de opera Tristan und Isolde zagen.

En dan was er onder andere ook nog

• het intergymnasiale schaaktoernooi: poule A werd op het Coornhert gespeeld. De onzen eindigden helaas als tweede;
  • de bekendmaking van de acts die door de auditie voor de Glamour Night zijn gekomen.