Drie Coornhertdebaters naar WK-selectieweekend

Gepubliceerd op 13 juni 2014

Een weekend vol debattrainingen en -wedstrijden op het hoogste niveau, én de kans op een ticket voor het Nederlandse team dat naar het WK voor scholieren gaat. Dat is de Roosevelt World Schools Academy. Maar liefst drie Coornhertleerlingen zijn door de selectieprocedure en mogen hieraan meedoen. Allard Nieuwesteeg (klas 5), Onno Blom (klas 5) en Thomas Poldervaart (klas 3) behoren tot de 48 uitverkorenen uit meer dan 100 aanmeldingen.

De drie behoren tot de beste scholierendebaters van Nederland en zijn een vaste waarde in de Coornhertteams. Allard is sinds de derde klas actief en vaste waarde in NK- en Intergymteams, en ging onlangs nog naar Oxford om daar mee te doen aan het prestigieuze scholierentoernooi daar.

Al als derdeklasser wist hij de finale van het Intergym te bereiken.

Onno werd bij het Gouds Scholierendebat in 2011 genoemd als aanstormend talent en heeft die naam waargemaakt als NK-deelnemer. Daarnaast is hij actief met Model UN, onder andere in Qatar. Thomas is de “new kid on the block”, die ondanks zijn jonge leeftijd zichzelf direct de NK-selectie in debatteerde en zeer verdienstelijk 20e individueel werd tussen de bovenbouwleerlingen op het NK.

Tijdens het weekend in april zullen deze leerlingen proberen een plaatsje in de wk-preselectie proberen te veroveren, en vooral heel veel leren van de vele debatten en masterclasses van de beste debaters van Nederland. De masterclasses gaan over oa ethiek, internationale relaties en sociale rechtvaardigheid, met daarnaast workshops over strategy, stijl en weerlegging. Docent Michel Klijmij is trots op wat “zijn”

debaters hebben bereikt: “Zo’n weekend is enorm leerzaam, gezellig, en levert heel veel kennis en ervaring op die ze ook op school en bij komende debattoernooien kunnen toepassen.”