Docent Coornhert Gymnasium naar King's College, Cambridge

Gepubliceerd op 13 juni 2014

Dreams do come true! Mevrouw Velthoven gaat begin juli een week naar King's College, het meest prestigieuze college van de University of Cambridge. Daar gaat zij een Professional Development Programme (PDP) volgen, georganiseerd door Cambridge English Language Assessment.
De sectie Engels van het Coornhert Gymnasium staat in Cambridge geregistreerd als Cambridge English Test Preparation Centre en bereidt in deze hoedanigheid leerlingen voor op de Cambridge ESOL examens.
Jaarlijks is er een wereldwijde competitie voor docenten van Preparation Centres. Dit jaar bestaat Cambridge English Language Assessment 100 jaar en deelnemers werd gevraagd na te denken over hoe English Language teaching en assessment er over 100 jaar zal uitzien. Mevrouw Velthoven besloot zich te wagen aan een stukje "creative writing" en werd deze week gebeld vanuit Cambridge met de mededeling dat ze 1 van de 10 winnaars is. 
De 10 winnaars krijgen een "all-expenses paid" trip naar Cambridge, verblijven een week lang met board & lodging op de campus van King's College en nemen deel aan een serie seminars, lezingen en rondleidingen, met als doel zich verder te scholen in Cambridge English en een netwerk op te bouwen. 
Een ieder die meer wil weten over de University of Cambridge English Language examens en certificaten kan terecht bij de sectie Engels of kijken op de website van Cambridge English Language Assessment, onderdeel van de University of Cambridge: http://www.cambridgeenglish.org/