Coornherttalenten weer naar Ridderzaal

Gepubliceerd op 23 april 2018

Voor de vierde keer behoort het Coornhert Debatgenootschap tot de beste scholen van Nederland bij de onderbouw. De jonge talenten van het gymnasium werden vijfde op het UNICEF Onderbouw Debattoernooi en zijn daarmee door naar Kleine Prinsjesdag. In september in de Ridderzaal wordt daar verder gestreden om de titel Beste Onderbouwdebaters van Nederland in debatten met de beste scholen en landelijke politici.

Maar liefst drie van de vijf teamleden zijn brugklassers: zij debatteren al het hele schooljaar mee en die oefening wierp zaterdag zijn vruchten af. Samen met tweedeklassers Wieteke en Floris werd driemaal overtuigend gewonnen. Er werd gedebatteerd over toestemming vooraf om foto’s op Instagram te plaatsen, de hoeveelheid buitenschoolse activiteiten van leerlingen en het zelf maken van huisregels door kinderen. De debaters hadden goed uitwerkte argumenten, goed oogcontact met de jury en straalden in alles overtuiging uit, zo kwam in de feedback naar voren.

Ondertussen probeerde oud-kinderburgemeester Yassine, inmiddels brugklasser, met een bevlogen speech over het zoeken naar verbintenis de jury te overtuigen dat hij Koning van de Jeugd moest worden. Ondanks lovende woorden van de jury werd hij in de voorronde verslagen door de latere Koningin van de Jeugd. Ook Yassine kon dus met opgeheven hoofd en een tevreden gevoel naar huis.