Coornherters winnen scholenwedstrijd Duurzame Stad van de Toekomst!

Gepubliceerd op 12 juni 2017

Voortdurend dalend veen, een nog hogere zeespiegel. Ook dit jaar hebben bovenbouwleerlingen van het Coornhert gymnasium kans gezien om als opdracht voor de wedstrijd ‘Duurzame stad van de toekomst’ een overtuigend opnieuw ingerichte stad Gouda te ontwerpen.

Leerlingen van het Coornhert gymnasium, de GsG Leo Vroman en het Antonius kregen de opdracht om een middelgrote duurzame stad in een voortdurend dalend veengebied opnieuw in te richten. Een stad voor 85.000 inwoners waar de inwoners zo duurzaam mogelijk wonen, werken, recreëren en vervoeren. Die het hoofd biedt aan de inmiddels onvermijdelijke klimaatverandering en zeespiegelstijging.

Het winnende ontwerpbureau Groen Goud bestond uit Floor van Amsterdam, Anne van Avendonk, Isa Dijkstra, Nikki Fredriksz, Lucas Maassen en Nelisa Zandbergen. De jury was voldoende overtuigd van de samenhang en de haalbaarheid van de duurzame toekomstplannen, maar ook van de manier waarop de leerlingen hun plannen overtuigend wisten te communiceren.

De hoofdprijs bestaat uit een duurzame kookworkshop bij traiteur Fanteur voor het winnende team. Kortom: een geslaagd, uitdagend en duurzaam project, waarin belangrijke vaardigheden als samenwerken en presenteren, maar ook omgevingsonderwijs en milieueducatie een plaats krijgen. Met dank aan Stichting Duurzame Stad, Marjanne Addink - milieuspecialist Educatie gemeente Gouda, de gemeente Gouda en Traiterie Fanteur.

Met collegiale felicitaties aan het onderbouwteam van de GsG Leo Vroman dat op basis van lego een duurzaam toekomstige stad ontworpen heeft, en daarmee de onderbouwprijs gewonnen heeft. Meer informatie over de wedstrijd via http://www.duurzamestad.nl/gouda.php

Hester de Prieëlle, Gouda,9 juni 2017