Coornhert prolongeert titel Gouds Kampioen debatteren

Gepubliceerd op 18 december 2017

Voor het derde jaar op rij heeft het Coornhert Gymnasium het Gouds Scholierendebat gewonnen. Ook dit jaar werd het Driestar College verslagen. Na lang beraad kwam de jury tot de conclusie dat gewapende burgersurveillance, waar de finalestelling over ging, geen goed idee was. Jent Imelman werd individueel tweede spreker bij de gevorderden. De rest van het team bestond uit Lise Duijvestijn, Isa Dijkstra, Emma Docter en reserve Neri Weevers.

Bij de beginners wist het Coornhert-team ook de finale te halen. Zij dolven het onderspit tegen de Driestar. Het was wel een knappe prestatie van de piepjonge debaters: Felix Meesters, Binyamin Akouad, Sidique Touray en Yassine Mellah zitten pas in de brugklas. Zij werden bijgestaan door Petter Reijalt uit klas 4 en Floris Fokker uit de tweede klas. Floris werd door de jury aangewezen als beste spreker bij de beginners en mocht dus de Aanstormend Talent-bokaal naar huis meenemen.

Behalve over burgersurveillance werd gedebatteerd over handel met landen die mensenrechten schenden, een distributiebon voor vervuilende producten, een kiesdrempel voor de gemeenteraad en nog veel meer stellingen in een aparte competitie voor beginners en gevorderden.