Coornhert leidt in Benelux Debatklassement

Gepubliceerd op 26 november 2019

Na drie debattoernooien – NK voorronde, Gouds Scholierendebat en een Benelux Debattoernooi – staat het Coornhert Debatgenootschap bovenaan de prestigieuze Hogerhuis-ranking van de Benelux Debatcompetitie. De beste teams in deze ranking gaan door naar de landelijke finaledag. Eerder al wist het Coornhert daar hoog te scoren.

Op de voorronde van het NK waren twee overwinningen in drie rondes niet genoeg om tot de finale door te dringen. De concurrentie was moordend, en de verschillen bijzonder klein. De daar behaalde scores waren wel genoeg om de leiding te pakken in het Benelux-klassement. Kwalificatie voor de finale kan daardoor haast niet meer misgaan.

Op 30 november gaan de leerlingen in Rotterdam proberen nog meer punten binnen te halen, dan in het Lagerhuis-klassement. Daar staan de debaters nu zesde en er moet dus nog iets meer worden gewerkt om net als vorig jaar naar de finaledag door te stomen.