Coornhert gymnasium bij PAUW

Gepubliceerd op 20 december 2019

In de week dat het programma PAUW zijn laatste afleveringen beleeft, krijgt een groep van onze bovenbouwers de kans zelf een aflevering te maken in de Pauw Academy. Deze groep vijfde- en zesdeklassers, die de afgelopen vijf weken onder leiding van docenten Bouwmans en Leeuwrik een eigen item heeft voorbereid, werd woensdagavond 18 december ontvangen door de productiemedewerkers van BNN-Vara. Zij leidden de opname in door Q&A's met medewerkers, een uitleg over hoe je spannende 'tafels' maakt en hoe je gasten uit de tent kunt lokken. Rondleidingen door studio's, kleedkamers, regieruimten én de DWWD-  en PAUW-studio leidden uiteindelijk tot een eigen talkshow.

Sam Groennou leidde met straffe hand de 'tafel', die zich uitsprak over de steeds weer opduikende wens, de leeftijd waarop je alcohol mag gebruiken, te verlagen naar zestien. Aan tafel verschenen Yke Hekking, Luc van Essen, Raoul Daniels en Daan Zieren. Het traditionele interviewfilmpje monteerde Wessel den Ouden, en nog zeven andere bovenbouwers bereidden de gesprekken 'dubbel' voor om makkelijk in te draaien bij ziekte, of onderhielden contact met BNN-Vara over draaiboeken, instarts, gastenlijsten en projectiefoto's.

Na de opname mochten we de reguliere uitzending bijwonen. Dat Gerard Joling, Lisa Lois, Rene van der Gijp en meneer Leeuwriks idool Corrie Konings zouden verschijnen, was al bekend. Dat ook onze premier zou verschijnen, was de verrassing van de avond. Onze scholieren mochten strategisch achter Jeroen Pauw meenemen, die vlak voor de uitzending in de zaal nog uitgebreid met Sam ging converseren over de goed verlopen Academysessie. Het gesprek over drankgebruik werd overgenomen door Joling en Rutte, die geanimeerd in gesprek raakten tot de cue voor 'opname'. De uitzending is nog een week te zien via Uitzending Gemist.

Na afloop was het tijd voor selfies met Gijp, Mark en Corrie, maar onze Pauw-bus (geen toeval) wachtte niet: de chauffeur was onverbiddelijk.

De Coornhert-opname is voor Coornherters te zien via het portal.(achter de tegel schoolmedia/diverse activiteiten) met dank aan Michiel Bartelds, oud-leerling, die als stagiair ons deze unieke kans heeft geboden. De leerlingen waren zó enthousiast dat we op zoek gaan naar een nieuwe mogelijkheid, een dergelijk project volgend jaar wéér aan te bieden.