Coornhert goed vertegenwoordigd bij Nederlandse finale IJSO

Gepubliceerd op 21 juni 2016

In maart deden bijna al onze leerlingen uit klas 3 mee met de International Junior Science Olympiad (IJSO). Zij hadden met elkaar een groot aandeel in de groep van meer dan duizend leerlingen die op diverse scholen deelnamen aan de voorronde van de IJSO. De beste 24 leerlingen van heel Nederland, waaronder onze eigen Rens van Breukelen, hebben op 17 juni in Nijmegen de hele dag toetsen en practica gedaan op het gebied van biologie, natuur- en scheikunde. Tussen al deze bèta-kanjers is het Rens uiteindelijk net niet gelukt om bij de beste zes leerlingen te eindigen die Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens de internationale eindronde van de IJSO in Bali, maar wij zijn trots op zijn prestatie! Volgend jaar nieuwe kansen voor hem en andere Coornherters!