Coornhert Tablab

Gepubliceerd op 4 december 2017

Onder de naam Coornhert TabLab biedt het Coornhert Gymnasium vanaf 1 januari 2018 begeleiding bij schoolwerk aan op maat. Leerlingen die hier baat bij hebben, kunnen dagelijks na schooltijd terecht bij het Coornhert TabLab voor schoolwerkbegeleiding, doorwerkklas en bijles. Het Coornhert TabLab wordt aangestuurd door studiecoaches Kim Ramselaar-Verrips en Tijmen Troost.

Het Coornhert TabLab is er voor die leerlingen die ondersteuning nodig hebben bij de aanpak van maak- en leerwerk. Ons doel is om leerlingen controle te laten krijgen over hun schoolwerk en hen op die manier te motiveren en enthousiasmeren voor school. De individuele begeleidingsbehoefte en persoonlijke ontwikkeling van de leerling staan in onze begeleiding centraal.

Openingstijden
Het Coornhert TabLab is op maandag tot en met donderdag geopend van 14.15 tot 18.00 uur. Op vrijdag zijn we geopend van 14.15 tot 17.00 uur.

Op de dagen dat er een proefwerkweek is, het mini-uren rooster van kracht is, of dat er om een andere reden met een aangepast lesrooster gewerkt wordt op het Coornhert Gymnasium, is het Coornhert Tablab op maandag tot en met donderdag geopend van 13.15 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 16.00 uur.

In weekenden, vakanties en op feestdagen is het Coornhert TabLab gesloten.

Schoolwerkbegeleiding
Bij schoolwerkbegeleiding ligt de nadruk op het aanleren van studievaardigheden. In combinatie met intensieve begeleiding bij het maken en leren van schoolwerk, gaan we in kleine groepen van zes leerlingen aan de slag met ‘leren leren’. Leerlingen die zich aanmelden voor schoolwerkbegeleiding, melden zich aan voor drie of vier dagen in de week. Het doel van schoolwerkbegeleiding is om leerlingen in een korte periode zelfstandig te laten worden in het inzetten van verschillende leerstrategieën bij de aanpak van schoolwerk.

Doorwerkklas
Doorwerkklas is er voor die leerlingen die al zelfstandig zijn in het maken en leren van schoolwerk, maar die een stok achter de deur nodig hebben om het schoolwerk ook daadwerkelijk te doen. Leerlingen kunnen in de doorwerkklas direct uit school aan de slag met hun maak- en leerwerk, dat wekelijks met hen wordt ingepland. Daarnaast worden zij geholpen met inhoudelijke vragen over het schoolwerk. Doorwerkklas bieden wij aan in grotere groepen, waar leerlingen twee, drie of vier dagen in de week terecht kunnen.

Bijles
Het Coornhert TabLab werkt samen met TopTutors. TopTutors biedt vakinhoudelijke begeleiding aan voor leerlingen die moeite hebben met één of meerdere vakken. Deze begeleiding wordt gegeven in de vorm van individuele bijles in een specifiek vak.

Aanmelden
Om uw kind aan te melden bij het Coornhert TabLab, kunt u contact opnemen met Kim Ramselaar-Verrips en Tijmen Troost door een e-mail te sturen naar tablab@coornhert-gymnasium.nl of te bellen naar (06) 10 53 67 66. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen voor een (vrijblijvend) intakegesprek.

Om uw kind aan te melden voor bijlessen van TopTutors, kunt u contact opnemen met Noortje Fletterman via noortjefletterman@toptutors.nl.