Coornhert Gymnasium weer bij beste debatscholen van Nederland

Gepubliceerd op 22 januari 2018

Na een lange dag debatteren is het Coornhert als gedeeld veertiende geëindigd op de finaledag van het NK Debatteren voor Scholieren. Het team, bestaande uit zesdeklasser Isa Dijkstra en vijfdeklassers Lise Duijvestijn, Jent Imelman, Thomas Urgert en reserve Emma Docter wist drie van de vier debatten te winnen. Isa was de beste debater van het team op plek 34. Er deden 32 scholen mee aan de finale, van meer dan 120 uit de voorrondes.

Hoewel de plek wat lager is dan vorig jaar (5) is de stemming positief. Met steeds meer concurrentie behoort het Coornhert nog steeds bij de beste finaleteams. De uiteindelijke nummer 3 en verliezend finalist van vorig jaar werd overtuigend verslagen op argumentatie en presentatie. Leerling-jurylid Daan Zieren was dusdanig positief opgevallen dat hij bij de jury van de grote finale mocht aanschuiven. En de behaalde score was twee jaar geleden goed genoeg geweest voor een top 5 positie. Met slechts één zesdeklasser kan het team bovendien de ervaring van dit jaar gebruiken om volgend jaar weer hoger te scoren. “De winnaar van dit jaar was vorig jaar bijna laatste met vrijwel dezelfde debaters als dit jaar, dus het kan snel veranderen,” merkt docent Michel Klijmij op. “Alles is mogelijk!”

De debatclub richt zich nu op de eigen Model United Nations-conferentie COMUN en het Engelstalige debattoernooi Oxford Schools.