Coornhert Debatgenootschap 10e, Kristina 7e op sprekerspunten

Gepubliceerd op 13 juni 2014

De Finaledag van het NK Debatteren voor Scholieren is weer succesvol verlopen voor het team van het Coornhert Debatgenootschap. In een strijd met de 36 beste debatscholen wisten onze debaters qua sprekerspunten op een achtste plek uit te komen. Teamcaptain en eerste spreekster Kristina van der Molen (klas 6) behaalde zelfs een prachtige 7e plek als individuele spreekster. Haar gepassioneerde betogen, doorspekt van analyse en een heldere structuur hebben menig jurylid geïmponeerd.

Het team had een zware loting, waardoor 3 rondes nipt verloren gingen tegen de latere nummers 5, 6 en 7. Deze werden afgewisseld met twee klinkende overwinningen. Ondanks de hoge sprekersscores kwam het aantal overwinningspunten wat lager uit en eindigde de school net buiten het linkerrijtje. Maar met de uitgebreide feedback die alle teams kregen kunnen de jonkies van het team, vierdeklassers Onno Blom en Allard Nieuwesteeg, de komende twee jaar de ingeslagen weg voorzetten en de cup naar Gouda brengen. Leerling-jurylid Remco den Arend zat dit keer aan de andere kant van de tafel en beoordeelde de andere scholen.

Begeleider Michel Klijmij kon weer met trots terugblikken op deze dag: "Het niveau op het NK Scholieren ligt steeds hoger, en ondanks dat kunnen wij ons met een relatief jong team meten met de beste scholen. Wij steken veel tijd in het trainen van debatvaardigheden en zo betaalt zich dat uit. Dat is niet alleen leuk voor nu, hier hebben deze leerlingen de rest van hun leven profijt van."