Cambridgereis 2016

Gepubliceerd op 17 juni 2016

Alle tweede klas leerlingen zijn op hun Cambridge Reis geweest en hebben een goede reis gehad. Tijdens deze vierdaagse reis hebben de leerlingen met hun docenten de stad Cambridge en omgeving bezocht en verbleven de leerlingen in gastgezinnen. De leerlingen volgden taallessen, ter voorbereiding van hun speaking test, die tijdens periode 4 afgenomen wordt op school. Verschillende musea werden bezocht, onder andere het Imperial War Museum in Duxford. Ook werd de Cambridge American Cemetery (zie foto) bezocht. Lokale vrijwilligers van het tourist information office hebben de leerlingen een rondleiding gegeven door de stad en daarnaast was er tijd om de stad zelf te verkennen. Zo was er ook genoeg tijd om een University of Cambridge trui te scoren en zullen deze truien weer veel gespot worden op school. Er is genoten van het zonnetje, maar andere dagen hebben de leerlingen ook het typische Britse weer meegemaakt en moesten de paraplu’s uit de rugzakken gehaald worden. De komende tijd werken de leerlingen nog aan hun Cambridge booklet, waarin ze onder andere een verslag maken van de reis.