Björn de Ruiter vijfde van Nederland bij Olympiade Grieks

Gepubliceerd op 30 januari 2018

Woensdag 24 januari hebben Sander van den Berg en Björn de Ruiter deelgenomen aan de Olympiade Grieks in Hilversum. Niet alleen doen zij als vijfdeklasser dit jaar eindexamen Grieks in klas 6. Ook moesten zij zich op deze olympiade voorbereiden door een pittig stuk Grieks van de tragedieschrijver Euripides te bestuderen. Aangezien deze olympiade middenin de proefwerkweek viel, is dit extra bewonderenswaardig.
Voor deelname aan deze olympiade moesten leerlingen al eerder dit schooljaar door de voorronde komen. Uit deze voorronde werden de veertig beste scholieren van Nederland gekozen. Ook Bente van Genderen (klas 5) en Xander Lenstra (klas 6) was dit gelukt. Helaas waren zij verhinderd om aan de olympiade in Hilversum mee te doen.
Van deze veertig leerlingen heeft Sander de achttiende plaats en Björn maar liefst de vijfde plek bemachtigd. Proficiat!