Björn de Ruiter de beste van Nederland!

Gepubliceerd op 8 april 2019

Op 6 april stond Björn de Ruiter in twee Oympiade-finales. Via een voorronde op school en een tweede ronde in Hilversum had Björn zich weten te plaatsen voor zowel de finale Grieks als voor Latijn. Voor deze finales waren de beste vier (Grieks) en de beste drie (Latijn) leerlingen van Nederland geselecteerd.

Ruim een half uur werden de kandidaten een voor een per vak ondervraagd door universitair docenten GLTC (Griekse en Latijnse taal en cultuur) uit Leiden en Amsterdam. In de gesprekken moest een heel scala aan vragen beantwoord worden. Vertalingen (gezien en ongezien), grammatica, interpretatie, tekstkritiek, metriek, archeologie, filosofie, religie: je kunt het zo gek niet bedenken of het is aan de orde gekomen.

Björn heeft deze tests glansrijk doorstaan. Hij mag zich dit jaar de beste leerling Grieks van Nederland noemen en bij Latijn heeft hij de tweede plek veroverd!