Aanmelding voor Proefschool gestart!

Gepubliceerd op 3 oktober 2019

Zit jij in groep acht, heb jij een vwo-advies en ben jij nieuwsgierig naar het Coorhert gymnasium? Kom dan naar de Proefschool: volg een middag de makerklas (Technisch Ontwerpen), maak kennis met Grieks en nog een ander vak dat jou interesseert. Bespreek het met je leerkracht: die of éen van je ouders kan jou aanmelden.

Wat is de Proefschool?

Bij de Proefschool ben je 's middag op het Coornhert Gymnasium. Je gaat dan praktisch aan de slag met het vak Technisch Ontwerpen in de Makerklas. Bovendien maak je kennis met één van de klassieke talen namelijk Grieks, én een ander vak dat je zelf kiest. Je kunt kiezen uit Engels, Frans, geschiedenis en aanrdrijkskunde. Je keuze geef je aan op het aanmeldformulier. Als de groep vol is. plaatsen wij je bij een ander vak op dezelfde middag. Na de keuzeles is het tijd om terug te kijken op je keuze, vragen te stellen aan Coornhert-leerlingen of brugklasmentoren.

De Proefschool organiseren wij op de middagen van 11 tot en met 18 november van 12.45 tot 16.00 uur. Er zijn op een Proefschoolmiddag leerlingen om mee te praten en samen te werken en natuurlijk staan onze docenten klaar om jou te stimuleren iets nieuws te leren, samen met jou oplossingen te bedenken, die uitdagende stap verder te zetten.

Aanmelding voor de Proefschool

Aanmelding voor de Proefschool gebeurt via jouw leerkracht van groep 8: de leerkracht weet of jij een vwo-advies krijgt en of dit een geschikte kennismaking zou kunnen zijn. De leerkracht of een ouder meldt jou vanaf 1 oktober aan via dit formulier.

Waarom naar de Proefschool?

-  Je hebt een vwo-advies en wilt wel eens weten wat het Coornhert voor een soort school is.

-  Je hebt gelezen dat je op het gymnasium behalve met talen ook met techniek aan de slag gaat: dat maakt je nieuwsgierig.

-  Je hebt verbredingslessen in groep 7 gedaan en wilt nog meer weten van het Coornhert gymnasium.

Ben jij zo'n nieuwsgierige groepachter? Schrijf je dan via je leerkracht in voor de Proefschool.

Het Proefschoolprogramma begint om 12.45 uur. Om 16.00 uur eindigt de proefschoolmiddag.

Andere data die interessant voor je zijn

Ook na half november is er gelegenheid om terug te komen naar het Coornhert voor open dag, verbreding of proeflessen.

Zaterdag 11 januari is de open dag voor ouders en leerlingen van 9.30 tot 13.00 uur

Dinsdag 21 januari start de verbreding voor groep 7 en 8; hierover weet jouw leerkracht ook meer en zie de website van het Coornhert.

Woensdag 5 februari zijn er proeflessen (verschillende vakken, tussen 12.45 en 15.30 uur) voor wie het echt zeker wil weten;

Op maandag 18 november is de jaarlijkse informatieavond van 20.00 tot 21.30 uur. Deze is alleen voor ouders van groep acht/zeven. Wij organiseren dan niet iets voor leerlingen: daar is de Proefschool voor bedoeld!