"Maak je eigen automaton'-project on tour

Gepubliceerd op 29 juni 2017

De stand staat: bètadocenten Saskia van der Jagt en Martijn Hoogland presenteren op de Europese onderwijsconferentie Science on stage het brugklasproject “Bouw je eigen automaton”. Het is één van de acht geselecteerde Nederlandse onderwijsprojecten. Op dit tweejaarlijkse congres presenteren bètadocenten vernieuwende onderwijsprojecten voor basis- en voortgezet onderwijs.

Bouw je eigen automaton is één van technisch ontwerpprojecten binnen het maakonderwijs op het Coornhert. Bij dit project ontwerpen en bouwen onze brugklassers bewegend speelgoed (automaton), bijvoorbeeld een hondje dat kwispelt als het aan een touwtje wordt voortgetrokken. De brugklassers leren gedurende 6 weken onder andere om een ontwerp te tekenen in Inkscape, bewegende mechanieken te maken met de lasersnijder en om elkaars prototypes van feedback te voorzien. Ook leren de brugklassers om gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, dat je door missers tot een nog beter ontwerp komt en dat maken ontzettend leuk is!