Profiel- en studiekeuze

Klas 3 ontvangt in het najaar het informatieve Profielkeuzeboekje. Hieraan gekoppeld vinden verschillende activiteiten plaats waaronder groepsgesprekken  In februari vindt er een avond voor ouders en leerlingen plaats met de profielkeuze als thema.

Veel ouders vragen zich af welke rol zij bij het keuzeproces voor profiel of vervolgstudie kunnen spelen en op welke manier zij die rol kunnen invullen. Interessante artikelen in dat verband zijn Oefenen in kiezen, met vallen en opstaan en De ouder als loopbaanbegeleider.

Welke eisen stellen vervolgopleidingen aan hun nieuwe studenten? In twee documenten:  wetenschappelijk onderwijs en hoger beroepsonderwijs.

De Vereniging voor schooldecanen en loopbaanbegeleiders geeft voor leerlingen en ouders een interessante Studiekeuzespecial uit. Veel lezenswaardigs rond kiezen, aanmelden, studiekosten.

Studeren in Cambridge?

Als jij cum laude je gymnasiumopleiding hebt afgerond, wil je natuurlijk een passend vervolg geven aan je onderwijscarrière. Cambridge University in Engeland is daarvoor een uitgelezen mogelijkheid.

Uitgebreidere informatie over de toelatingsprocedure in Cambridge is beschikbaar op http://www.admin.cam.ac.uk/offices/admissions/handbook/.

Jaarlijks worden in Cambridge de Cambridge Open Days georganiseerd. Vwo-leerlingen van wie het in de verwachting ligt dat zij voldoende hoge eindexamenresultaten zullen behalen (hoger dan een 8 gemiddeld) kunnen zich daarvoor aanmelden. Contacpersoon is de heer M. de Groot..