Proefschool in november

Proefschool

Wanneer:   dinsdag 8 en donderdag 17 november 2016  van 12.45- tot 15.15 uur

Dit schooljaar organiseert het Coornhert gymnasium op 8 en 17 november de Proefschool voor leerlingen uit groep acht met een (eventueel nog voorlopig) vwo-advies.

Wat is de Proefschool?

Veel leerlingen met een vwo-advies zijn nieuwsgierig naar het Coornhert gymnasium: wat is dat voor een school? Heb je er behalve veel talen ook meer technische of praktische vakken? Sommigen volgden als groep zevenleerling al onze verbredingslessen en weten dus iets meer, maar zijn daardoor nu in groep acht ook juist nieuwsgieriger geworden.

Ben jij zo'n geïnteresseerde groepachter? Op dinsdag 8 november of donderdag 17 november ben je van harte welkom bij de Proefschool. Je kunt dan praktisch aan de slag met het vak Technisch Ontwerpen in de Fabklas. Bovendien maak je kennis met de klassieke talen Latijn en Grieks en  onze aanpak van Cambridge Engels. Er zijn leerlingen om vragen aan te stellen, samen mee te werken en natuurlijk staan onze docenten klaar om jou te stimuleren iets nieuws te leren, oplossingen te bedenken, die uitdagende stap verder te zetten.

Het Proefschoolprogramma begint om 12.45 en duurt tot 15.15 uur. Aanmelding voor de Proefschool laten wij graag verlopen via jouw leerkracht groep 8: de leerkracht weet of jij een vwo-advies krijgt en of dit een geschikte kennismaking zou kunnen zijn.  Aanmelden door de basisschoolleerkracht kan via het formulier dat de basisschool per e-mail van ons heeft ontvangen.

Andere data

Ook na half november is er gelegenheid om terug te komen naar het Coornhert voor open dag, verbreding of proeflessen.

Op maandag 21 november is de jaarlijkse informatieavond voor ouders van groep acht.

10 januari start verbreding groep 7 en 8 (15 september startte de inschrijving verbreding groep 7 en 8 (zie ook website) tot 1 december)

14 januari open dag

1 februari proeflessen