Pre-University

Pre-University en Pre-University Classes, uitdagende programma's

Pre-University en Pre-University Classes

Je zit in de bovenbouw van het vwo  en dat gaat je prima af. Ben je misschien al benieuwd naar de sfeer op een universiteit en zou je graag kennis maken met de wereld van de wetenschap en de uitdagingen waar die voor staat? Wil je daar nu al samen met andere studenten en docenten over meedenken? Dat kan via de universiteit Leiden.

Speciaal voor veelbelovende leerlingen, met ambitiezijn er twee boeiende trajecten; het Pre-University College en het Pre-University Classes (voorheen Lapp-Top)

Pre-University College

Bij het Pre-University College krijg je gedurende twee jaar één middag per week college over een zeer breed scala aan onderwerpen, dring je door tot de kern van onderzoek doen en verdiep je je in wetenschappelijke uitdagingen van nu. Dit programma is alleen voor leerlingen uit klas 5 en 6. Op basis van je cijfers eind 4e klas wordt je door de heer de Groot benaderd of je interesse hebt in dit programma

Pre-University Classes

Pre-University Classes bestaan uit verschillende programma's bestemd voor getalenteerde leerlingen. Hierbij doorloop je een kort programma van ongeveer acht bijeenkomsten waarin je een onderwerp dat jou interesseert helemaal uitpluist! Je kunt je nadat de school kenbaar heeft gemaakt dat de aanmelding gestart is, zelf aanmelden. Neem dan even contact op met de heer de Groot.

Junior Med School. De moeite waard als je medicijnen wilt gaan studeren!

Wil je geneeskunde gaan studeren? Zou je misschien ook wel arts-onderzoeker willen worden? Heb je ook nog eens goede resultaten en wil je iets groots extra doen? Dan biedt de Junior Med School mogelijk een grote uitdaging voor je. Van de site http://www.erasmusmc.nl/desideriusschool/juniormedschool/  kun je een brochure downloaden met een globale beschrijving van het programma. Dit is een heel stevig traject waarvoor een zwaar selectietraject is opgezet.

Per school mogen er maar twee leerlingen uit vwo 4 aangemeld worden om te solliciteren.  Er moet dus eerst een selectieronde binnen school zijn. De twee leerlingen die van school mogen moeten vervolgens solliciteren naar een plekje op de Junior Med School. De Junior Med School selecteert op basis van de brieven wie ze uitnodigen voor een gesprek. De helft van degenen die op gesprek komen worden toegelaten. Maar 20 per jaar vanuit heel Nederland. Het programma houdt in dat je in de zomervakantie 2 weken in Rotterdam zit, dat je in de loop van vwo 5 10 volle dagen in Rotterdam zit. In de zomervakantie na vwo 5 zit je zelfs 4  weken in Rotterdam en uiteindelijk op 6 november 2015 presenteer je in Rotterdam je onderzoek. De totale studielast is 320 uur ongeveer. Ben je er doorheen dan ben je direct toegelaten tot de geneeskunde opleiding in Rotterdam en is je PWS ook klaar. Dat scheelt weer 80 uur. Een zeer uitdagend programma dus waar je ontzettend veel van leert.