Coornhert Debatgenootschap

Iedere vrijdagmiddag verzamelen de liefhebbers van de verbale vechtsport zich om te trainen in het debatteren. De groep oefent onder leiding van docent Michel Klijmij voor de diverse debattoernooien in binnen- en buitenland. Voor grote wedstrijden worden externe trainers van het gerenommeerde Nederlands Debatinstituut ingehuurd om de leerlingen naar een nog hoger niveau te tillen. Iedere leerling van klas 3 en hoger kan meedoen, voor de leerlingen uit klas 1 en 2 zijn er verbredingslessen en speciale workshops.

Er wordt zowel in het Nederlands als het Engels gedebatteerd, en op diverse manieren: het parlementaire debat (Amerikaans, Brits en World Schools), Lagerhuis, redevoeringen, en Model UN (simulatie van de Verenigde Naties, Engelstalig en meerdere dagen).

De laatste jaren is het debatteam van het Coornhert uitgegroeid tot een van de betere van Nederland met hoge rankings bij alle toernooien (top 5), zowel als team als individueel. Menig Coornhertdebater heeft in de top 10 van individuele sprekers gestaan op toernooien, de dagfinale van Op Weg naar het Lagerhuis is meerdere malen behaald, en bij Model UNs komt er altijd wel een leerling terug als "Best Delegate".

Het Debatgenootschap gaat ook regelmatig de grenzen over: voor Model UNs in Turkije en Qatar, en voor het parlementaire debattoernooi voor middelbare scholen uit het Verenigd Koninkrijk georganiseerd door de Oxford Union.

Het laatste nieuws van de debatclub staat op de website de debatclub en op de facebookpagina