Project naar Europese scienceconferentie

Gepubliceerd op 10 januari 2017

Het brugklasproject “Bouw je eigen automaton” is geselecteerd als één van de acht Nederlandse onderwijsprojecten die eind juni in Hongarije gepresenteerd mogen worden op de Europese onderwijsconferentie Science on Stage. Op dit tweejaarlijkse congres presenteren bètadocenten vernieuwende onderwijsprojecten voor basis- en voortgezet onderwijs. We zijn dan ook trots dat onze bètadocenten het door hen ontwikkelde project hier mogen presenteren.

Bouw je eigen automaton is één van technisch ontwerpprojecten binnen het maakonderwijs op het Coornhert. Bij dit project ontwerpen en bouwen onze brugklassers bewegend speelgoed (automaton), bijvoorbeeld een hondje dat kwispelt als het aan een touwtje wordt voortgetrokken. De brugklassers leren gedurende zes weken onder andere om een ontwerp te tekenen in Inkscape, bewegende mechanieken te maken met de lasersnijder en om elkaars prototypes van feedback te voorzien. Ook leren de brugklassers om gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, dat je door missers tot een nog beter ontwerp komt en dat maken ontzettend leuk is!