Dr. Saskia van der Jagt!

Gepubliceerd op 21 december 2016

Biologiedocente Saskia van der Jagt is woensdag 21 december gepromoveerd aan de VU in Amsterdam. Medewerkers en leerlingen feliciteren haar van harte en zijn trots op haar. Het proefschrift heeft als titel 'Evaluating the Quality of Inquiries. An approach for self-evaluation of accuracy, reliability and validity in school science inquiries by pre-university students' .

Bovenbouwleerlingen zijn beginners in het evalueren van de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en validiteit wanneer zij onderzoek doen.bij de bètavakken. Leren hoe zij zelf met bepaalde instrumenten dit drietal aspecten kunnen evalueren moet hen beter in staat stellen de bewijsvoering van een onderzoek op waarde te schatten. Hoe 'sterk' is de bewijsvoering nu eigenlijk? Saskia van der Jagt levert hiermee een bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van onderzoek van vwo-leerlingen. Niet alleen Coornherters profiteren hiervan: de uitkomsten van Saskia van der Jagts onderzoek worden ook elders gebruikt.